Özel misafirlerinize, bayramlarda ailenize, yılbaşı yemeklerinize yapabileceğiniz nefis bir garnitür. Kestanenin o şekerimsi tadı, bademin kıtırlığı pilavınızı sıradanlıktan uzaklaştıracak.
Malzemeler:
- 2 su bardağı pirinç
- 15 adet kestane
- 20-25 adet badem
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 3 su bardağı su (tercihen tavuk suyu)
- Tuz
Yapılışı:
- Ben kestane ve badem hazırlığını bir gün önceden yaptım, böylece pilavımı son dakika pişirirken zorlanmadım. Kestane ve bademleri siz de daha önceden hazırlayıp bir kapta buzdolabında bekletebilirsiniz.
- Kestaneleri yıkayıp, ortasından çizerek fırın tepsisine yerleştiriyoruz.
- Fırını ızgara moduna getirip kestaneleri pişiriyoruz. Pişen kestanelerin soğuyunca kabuklarını soyuyoruz.
- Bademlerin üzerine sıcak su döküp minimum 2 saat bekletiyoruz. Kabukları bu şekilde yumuşayan bademleri soyup hazırlıyoruz.
- Pirinçleri iyice yıkayıp sıcak suda yaklaşık 30 dk kadar bekletiyoruz.
- Pilavı pişirmeden önce pirinçleri iyice süzüyoruz.
- Tencereye zeytinyağ koyarak pirinçleri ilave ediyoruz. Pirinçler iyice kuruyana kadar kavuruyoruz.
- 1'e 1,5 olacak şekilde soğuk (asla sıcak su kullanmıyorum) su ya da tavuk suyu ekleyerek, tuzunu ilave edip pirinçleri iyice karıştırıyoruz. Kapağını kapatıp ocağın altını kısmadan tüm suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
- Pişen pilavımızı karıştırıp alt üst yapıyoruz ve dolapta beklettiğimiz kestane ve bademleri de ekleyerek bir kez daha karıştırıyoruz.
- Pilavın sıcağı ile badem ve kestaneler de ısınmış oluyor.
Afiyetle, sağlıkla