Bozcaada'ya gittiğimde yazın bir demet lavanta almıştım. Kurudukça dökülen tohumlarını da bir kavanozda biriktiriyordum, bu kurabiyeyi yapmayı hayal ederek.
Her yiyeceğe nereli olduğunu sorsalardı, bu kurabiye mutlaka ve mutlaka Bozcaadalı olurdu bence.
Isırdığım anda o çınarın altında kahve içerken, Boboz'da sandviç yerken buldum kendimi.
Malzemeler:
- 250 gr oda ısısında beklemiş tereyağ
- 1 su bardağı badem
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 3 yemek kaşığı dövülmüş lavanta tohumu
- 1 paket vanilya
- Aldığı kadar un (yaklaşık 3 su bardağı)
Yapılışı:
- Bademleri fırın tepsisine yerleştirip bir müddet fırında kavuruyoruz.
- Fırından aldıktan sonra mutfak robotundan iri parçalar şeklinde kalacak biçimde bir tık geçiriyoruz.
- Bir kaba tereyağı alıp pudra şekeri,vanilya, yumurta sarısını koyup karıştırıyoruz. Sonrasında yavaş yavaş un ekleyerek ele yapışmayan kıvamlı bir hamur olana kadar yoğuruyoruz.
- Son olarak badem ve lavanta tohumlarını ekleyerek hamuru 30 dk buzdolabında bekletiyoruz.
- Bir tepsiye yağlı kağıt serip hazırlıyoruz.
- İki yağlı kağıt arasında açtığımız hamuru bir çay bardağı ya da yuvarlak bir kalıpla keserek fırın tepsisine diziyoruz.
- 180 derece fırında kenarları hafif pembeleşinceye kadar pişiriyoruz.
Afiyetle, sağlıkla