Evde geçen günlerimde bol bol Master Şef yarışmasını seyrediyorum. Eğer bu çorba fotoğrafını oradaki jüri görse beni direk defederdi sanırım :) Presentasyon açısından hayli zayıf bu fotoğraf için sizlerden çok özür dilerim. Bu aslında benim en sevdiğim çorbadır. İşte en sevdiğim çorba olması ve bu yüzden de hemencecik bitmesi sebebiyle hiç doğru düzgün bir anda fotoğraflayamadım uzun zamandır paylaşmak istememe rağmen. Ta yayla çorbasını yazdığımda söylemişim en sevdiğim çorbanın bu olduğunu, artık dayanamadım, bir gece vakti içeceğim kasenin şip ve de şak diye ne ışık, ne tabak, ne kompoziyon hiç bir şeyine takılmadan çektim gitti fotoğrafı. Affedin :) Ama tadına doyamadığım çorbamı seveceğinize eminim ...
Malzemeler:
- 100 gr göğüs tavuk eti (arzu eden but da kullanabilir)
- 3 tepeleme yemek kaşığı yoğurt
- 1 yumurtanın sarısı
- 2 tepeleme yemek kaşığı un
- 4-5 su bardağı tavuk suyu (kıvama göre eklenebilir)
- 1 adet Maggy tavuk bulyon
- tuz
- 50 gr tereyağ
- Tavukları haşlayıp didikleyerek hazırlıyoruz.
- Un, yoğurt ve yumurta sarısını bir kasede çırpıp, oda ısısındaki su ile bir miktar açıyoruz. Tencereye tereyağını koyup eritiyoruz. Kıvamını açtığımız yoğurtlu sosu tavuk suyu ile karıştırarak tencereye ilave ediyoruz. Eğer tavuğunuzun çorbaya çok özleşmesini isterseniz bu aşamada tavukların da eklenmesi gerekir, ancak but kullanırsanız sonuna doğru eklenmesi daha iyi bir sonuç verecektir.
- Bulyon ve tuzunu dengeleyerek ilave ediyoruz.
- Çorbanın sürekli karıştırılması gerekmekte, koyulaşınca üzerine tereyağ yakılarak servis edilebilir. (Koyuluğuna göre sıcak su ilavesi yapılabilir)
Afiyetle & sağlıkla,