Aslında Elmalı Kurabiye tarifim fikstir. Yıllardır, sizinle de daha önce paylaştığım bu tarifi yaparım.
Bu yeni bir deneme oldu diyebilirim.
Hamuru bulut gibi oldu.. İçine kayısı marmelatı ya da vişne de konabilir.. Ya da mesela nutella.. Denemeden bilemezsin :)
Malzemeler:
- 200 gr tereyağ
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 çay bardağı sıvıyağ (ben mısırözü kullandım)
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 tatlı kaşığı sirke
- 1/2 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un (Benim 4 bardağa yakın aldı)
İç Harcı;
- 3 adet elma
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 avuç doğranmış/çekilmiş ceviziçi
Üzerine;
- Ceviz , pudra şekeri
Yapılışı:
- Elmaları rendeleyip şeker ile birlikte suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
- Üzerine tarçın ve cevizi ekleyip karıştırıp soğumaya bırakıyoruz.
- Hamur malzemelerini, un hariç bir kaba alıyoruz.
- Ele yapışmayan, kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar un ekleyerek yoğuruyoruz. Pürüzsüz, yumuşak bir hamur olmalı.
- Hamurdan ceviz iriliğinde parçalar kopartıp avucumuzda açıyoruz. Ortasına iç harcımızdan koyup hamuru yırtmadan birleştiriyor ve yuvarlıyoruz.
- Kat yeri altta kalacak şekilde yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine diziyoruz.
- Üzerine bir parça (ben yarım ceviz koydum) ceviz yerleştiriyoruz.
- Tüm hamur bitene kadar bu işlemi yaparak 180 derece fırında hafif pembeleşinceye dek pişiriyoruz.
- Pişen kurabiyeleri fırından çıkartıp soğutuyoruz ve üzerine bir elek yardımıyla pudra şekeri serpiyoruz.
Afiyetle, sağlıkla
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder