Mantı fırınlanır, haşlanır..Kızartılır mı demeyin, kızartılır.. Hem de ne biçim kızartılır. Nam-ı diğer Bihter olarak o kafelerde yediğimiz çıtır mantıyı evde denedik. Parmaklarımı yitiriyordum az kaldı..
Malzemeler: (4 kişilik)
- 750 gr mantı
- kızartmak için sıvıyağ
- sarımsaklı yoğurt
- 1 yemek kaşığı tereyağ & 2 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1 yemek kaşığı salça
- Toz kırmızı biber
Yapılışı:
- Mantım buzluktaydı o yüzden her porsiyonu ayrı ayrı kızarttım, yağın soğumaması için.
- Derin bencere ya da tayava bolca sıvıyağ koyalım. (Ben ayçiçek yağı kullandım) Yağ derin olsun ki rahatça kızarsın.
- Yağ iyice kızınca mantılarımızı atalım, bir tel kevgirle çevire çevire çıtır çıtır kızarana kadar yağda tutalım.
- Bu sırada bir başka tavada tereyağ eritelim ve üzerine zeytinyağını koyalım.
- Yağlara salçayı ekleyerek karıştıralım. Ocağın altını kapatıp toz biber ekleyerek sosu hazır şekilde bekletelim.
- Kızaran mantıları önce peçete ya da kağıt havlu olan bir tabağa alıp yağını alalım, sonra servis tabağına aktaralım.
- Sarımsaklı yoğurt ve sos ile servis edelim.
Afiyetle, sağlıkla