Bir börekten çok ötesi diyebiliriz.. Kendisi bir öğün kıvamında bu böreği çok seveceksiniz.
Malzemeler: (1 yufkadan 4 tane çıkıyor)
- 5 adet yufka
- 1 su bardağı su
- 1/2 su bardağı sıvıyağ (ben zeytinyağ kullandım)
- Tuz
Beşamel Sos için;
- 2 tepeleme yemek kaşığı tereyağ (sıvıyağ ile dengelenebilir)
- 2 tepeleme yemek kaşığı un
- 2 su bardağı süt (soğuk olmasın)
- tuz, karabiber
İç Malzeme:
- Haşlanmış didiklenmiş tavuk (500 gr kadar, göğüs ya da kalça farketmez)
Üzerine ;
- Yumurta sarısı ve çörekotu
Yapılışı:
- Beşamel sos için tencereye yağı koyup yakmadan eritiyoruz.
- Un ekleyip kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.
- Sütü yavaş yavaş ekleyerek sürekli karıştırıp topaklanmasını engelliyoruz.
- Muhallebi kıvamına gelene kadar pişiriyoruz.
- Tuz ve karabiberle tatlandırıp ocaktan alıp bir süre soğutuyoruz.
- 1 kasede su ve sıvıyağı karıştırıp tuzla tatlandırıyoruz.
- Tezgaha bir yufka serip fırça yardımı ile heryerini bu sosla ıslatıyoruz.
- Yufkayı ikiye katlayıp yine fırça ile sos sürüyoruz.
- Yarım daire olan yufkamızı 4 eşit parçaya kesip üçgenler elde ediyoruz.
- Dinlendirdiğimiz beşamelin için hasşlanmış ve didiklenmiş tavukları katarak karıştıyoruz.
- Üçgen kesilmiş yufkanın geniş kısmına iç harcımızdan koyup kalın sigara böreği şeklinde fazla sıkmadan kapatıyoruz. (İçini bol koyalım)
- Yağlı kağıt serilmiş tepsiye diziyoruz.
- Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörekotu serperek 200 derecede fırına veriyoruz.
- Üzerleri kızardığında fırında alıyoruz.
Sıcak/ılık servis edilmeli.
Afiyetle, sağlıkla