Ah nerede o mutfaktan çıkmadığım günler. Mutfağına yabancılaşmış hisseder mi insan kendini, aynen o duygudayım maalesef. Yoğun iş hayatı, çocukların okul konuları ve takip etmem gereken onlarca başlık olunca yeme içme faaliyetine dair hiç bir aktivitem kalmadı resmen. Tabii her haftasonu yapılan Pancake leri saymazsak 😎
Dün kahvaltı sofrasını toplar toplamaz resmen mikserime saldırdım, hemen kek pişirmeye girişiverdim. Çünkü neydi mottomuz #MutluMutfakKekKokar değil mi❤️
Kek sıcakken yarısı bitti bile, evdeki en basit malzemeyle ve evet yoğurtla. Çünkü bence en yumuşak dokulu kek yoğurtla oluyor, bu bence böyle.
Malzemeler :
* 3 adet yumurta
* 1 su bardağı toz şeker
* 1 su bardağı yoğurt
* 1 su bardağı sıvı yağ
* 1 paket kabartma tozu
* 1 paket vanilya
* yaklaşık 2,5 bardak un (birden koymamalısınız)
* 1 su bardağı damla çikolata
Yapılışı :
1. Kek kalıbını katı yağ ile iyice yağlıyoruz.
2. Yumurta ve toz şekeri krema kıvamına gelinceye kadar çırpıyoruz.
3. Yoğurt ve sıvıyağ ekleyip karıştırıyoruz.
4. 2 bardak un ve diğer toz malzemeleri eleyerek karışıma ekliyoruz, çırpıyoruz.
5. Eğer sıvı kıvamdaysa (yoğurda göre değişir) kalan unu ekleyip kek harcı kıvamında olmasını sağlıyoruz.
6. Damla çikolataları bir kaşık unla karıştırıp (dibe çökmemesi için) kek harcına ekliyoruz.
7. Yağladığımız kalıba harcı döküp 180 derece sıcak fırında yaklaşık 35 dk kadar pişiriyoruz. (içinin pişip pişmediğini kontrol ederek) fırından alıp ilk sıcağı çıkınca kalıptan çıkartıyoruz.
Afiyetle, sağlıkla