Sofra Dergisinin Nisan 2013 sayısında yayınlanan tariflerimden biri.. Benim de sıkça yaptığım, şipşak tariflerden aslında.. Yiyenler bunun bu kadar kolay ve pratik oluşuna şaşırıyorlar. Ben aslında elmasız yapardım, Sofra dergisi için elmalı denedim, müthiş oldu diyebilirim..
Elmalı ya da sade denemenizi muhakkak tavsiye ediyorum hele de son dakika misafirleri ve ani tatlı krizleri için birebir ...
Malzemeler:
- 2,5 su bardağı un
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 60 gr tereyağ
- 1 paket vanilya
- 2 yumurta
- 1 çay bardağı iri dövülmüş fındık
- 1 elma
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- Kızartmak için sıvıyağ
- Servis ederken pudra şekeri
Yapılışı:
- Un, pudra şekeri, vanilya, yumurta, tarçın ve fındığı ele yapışmayan bir hamur elde edinceye kadar yoğuruyoruz.
- Ufak ufak doğranmış elmaları da ilave edilerek hamuru minik halka formunda şekillendiriyoruz.
- Kızgın yağda çevirerek kızartıyoruz.
- Kağıt havlu serili tabakta bekletip üzerine pudra şekeri serperek servis ediyoruz.
Afiyetle & sağlıkla,