26 Şubat 2007 Pazartesi

ZEYTİNLİ AYÇÖREĞİ

Image Hosted by ImageShack.us


Bu haftasonu şirketin senede bir sefer düzenlediği konferans için 2 günlüğüne Antalya'ya gittik.Hava inanılmazdı , sanırım 20 derece vardı.. Zaten bunu fırsat bilen arkadaşların çoğu denize dahi girdi.

Ben sıcak iklimlerin insanıyım, güneşi gördüğüm zaman daha bir mutlu ve enerjik oluyorum.
Bu değişiklik sanırım hepimize iyi geldi.Güzel bir otelde, harika bir organizasyon ile çalışma temposundan fırsat bulup biraraya gelemediğimiz arkadaşlarımızı ve onun da ötesinde İstanbul ofislerinde çalışmayanları görme fırsatı yakalamış olduk.Ama bir şey itiraf etmeliyim, günde iki-üç sefer boş bulduğum bilgisayarda nete bağlanıp, buralar ne alemde , kimler yorum bırakmış diye bakmadan da edemedim.Yemekbahane'nin hayatımdaki yeri tartışılmaz derecede önemli bir hal aldı.
Perşembeden beri bir şeyler yazamamanın sıkıntısı ise ayrı :)
Neyse bugün sizlere geçen gün cupcakeleri yazarken bahsettiğim Zeytinli Ayçöreği'nin tarifini vereceğim.Bu tarife biz bayıldık.Şık sunumu ile misafirlerin ise dikkatini ayrı çekiyor, bunu da belirtmeden geçemeyeceğim...

İşte malzemeler: (24 adet çörek için)

  • 1/2 paket toz maya
  • 1/4 su bardağı süt
  • 1/2 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 adet yumurta
  • 125 gr eritilmiş tereyağ
  • 1 çorba kaşığı toz şeker
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı mahlep
  • 1,5 su bardağı un (Az gelirse ilave edebilirsiniz)

Arası için;

  • 1 kase zeytin (Çekirdekleri çıkartılmış ve ufak doğranmış) Foranın hazır salata zeytinini kullanabilirsiniz.

Üzeri için;

  • Haşhaş tohumu
  • 1 yumurtanın sarısı
  • 1-2 yemek kaşığı yoğurt

Sütü hafif ılıtın, toz mayayı ılınmış süte ilave edip, karıştırarak mayayı eritin. Derin bir kaba unu eleyip koyun.Unun ortasını havuz gibi açıp şeker,mahlep, tuz, mayalı süt, sıvıyağ ve bir yumurtayı ilave edin.Bütün malzemeyi ele yapışmayacak bir hamur elde edene kadar yoğurun.(Bu esnada eğer hamurunuz fazla yumuşak bir kıvamda ise un ilave edebilirsiniz.)

Mayalanmasını beklemeden hamurunuzu 3 eşit parçaya ayrın. Bu üç parçayı da kendi içerisinde 4 eşit parçaya ayırın. Toplamda 12 hamurunuz olacak. Herbiriniz un serptiğiniz tezgahınızda merdane ile pasta tabağı büyüklüğünde açın.Yine bir pasta tabağına açtığınız birinci hamuru koyun, üzerine erimiş tereyağını bir fırça yardımı ile sürün ve üzerine ikinci hamurunuzu serin, yine yağlayın, üçüncüyü koyun, işlemi tekrarlayın.Dördüncü hamuru da en üste koyup yağladıktan sonra bu tabağı buzdolabına kaldırıp, hamuru dinlendirin.

Bu şekilde 4 kat hamurdan oluşan toplam 3 adet pasta tabağınızın olması gerekiyor.Tüm hamurları buzdolabında yaklaşık yarım saat dinlendirin.

Dinlenen 3 set hamuru dolaptan alın.Birinci seti un serptiğiniz tezgahta merdane ile açarak orta büyüklükte bir daire elde edin.Bu daireyi sekiz eşit üçgen elde edecek şekilde bıçakla kesin.
Üçgenlerin geniş tarafına zeytinlerden bir kaşık koyun ve sigara böreği sarar gibi sarın.Her iki ucundan da bükerek ay şekline getirin.Tüm hamurlara bu işlemi uygulayın.

Yağlanmış fırın tepsisine ay çöreklerinizi dizin.Yumurta ve yoğurdu karıştırıp, çöreklerin üzerlerini iyize bulayın.Son olarak haşhaş tohumu serpin ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.

22 Şubat 2007 Perşembe

CEVİZLİ CUPCAKE

Image Hosted by ImageShack.us

Haftasonu eğer evdeysem en sevdiğim şey mutfakta vakit geçirmek oluyor.Engin de bu işten son derece memnun; tabii yaptıklarım damak tadına uygun, onun sevebileceği şeyler olursa...Allahtan o da yemek yapmanın nasıl bir stres atma yöntemi olduğunu bildiği için beni çok çok iyi anlıyor hatta bana yardım etmek daha da ötesinde mutfağa tek başına girip bir şeyler yapabilmek için bana yalvarıyor.
Geçtiğimiz pazar günü evde yine önlüğümü takıp mutfağa girdim ve önce birazdan tarifini yazacağım cevizli cupcakeleri daha sonra da birkaç gün sonra tarifini paylaşacağım zeytinli ayçöreklerini pişirdim.O gün evimiz misafir bereketi yaşayınca da pek bir makbule geçti valla hepsi.Kalite kontrolden sorumlu benim canım komşularım :) (Serkan & Özlem) ile önce bir güzel beş çayı yaptık , ardından akşam oturmaya gelen diğer arkadaşlarımızla da muhabbete ortak ettik pişirdiklerimizi.
Cupcakeleri Burcu'da yemiştim, zaten o da yayınlamıştı.O üzerine nutella sürüp , çikolata koymuştu.Ben evdeki malzememe göre biraz değişiklik yaparak ceviz döktüm.Her ikisini de yemiş biri olarak diyebilirim ki her ikisinin de tadı da başka...Cevizsever biriyseniz cevize doyuyor insan :)

Ben 24 adet cupcake yapmak istedim, amacım ertesi gün şirkete de getirebilmekti.Ama misafir durumu olunca malesef getiremedim.Allahtan yine de ölçüyü fazla tutmuşum :)

Image Hosted by ImageShack.us



Malzemeler:

  • 1 cup (220 gr) kahverengi tozşeker
  • 1 cup (150 gr) un
  • 1 cup (150 gr) buğday nişastası
  • 1/2 çay kaşığı karbonat
  • 1 çaykaşığı tarçın
  • 180 gr oda sıcaıklığında yumuşamış tereyağı
  • 1/2 cup (120 ml) buttermilk - bunun için sütün içerisine 2-3 damla limon damlatıp 5-10 dakika bekletin
  • 2 adet yumurta (oda ısısında bekletilmiş)
  • 4 çorbakaşğı glikoz
  • 1 su bardağı kadar damla çikolata
  • 200 gr bitter çikolata
  • 1 paket krema
  • 1 büyük kase ceviz içi

Fırınınızı 170 derecede ısıtın. Un, kabartma tozu, nişasta,tarçın ve tozşekeri, bir kaba alın. Üzerine tereyağı, glikoz , buttermilk ve yumurtayı ilave edin. Mikser ile yavaştan hızlıya doğru çırpın. Karışımın en son içine damla çikolataları ekleyip alttan üste doğru spatula ile karıştırın.

Muffin kağıtlarınızın içerisine 1 parmak boşluk kalacak şekilde karışımı paylaştırın. Isınan fırınınızda yaklaşık 30 dk kadar pişirin.Fırından çıkarıp soğutun.

Bitter çikolataları parçalayıp, benmari usulü eritin.Krema ile eriyen çikolatayı çırpın ve bir müddet buzdolabında bekletin.

Soğuyan keklerinizin üzerine kremadan sürün ve üzerine bolca ceviz içi koyun.

Afiyetle,

20 Şubat 2007 Salı

#19 KEK YE

Bu ayki etkinliğe çok sık yaptığım iki tarifle katılıyorum.Hani mutfakların demirbaşları vardır ya...Tarifi için bir yerlere göz atmanız gerekmez,işte onlardan..
Umarım sizler de beğenir ve denersiniz.. Etkinliğe ev sahipliği yapan Kekevi'ne bu seçimi için çok teşekkür ediyorum ..

HAVUÇLU VE CEVİZLİ KEK


Image Hosted by ImageShack.us



Malzemeler:


  • 5 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket margarin (Ben Hüner kullandım)
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 adet limon kabuğu rendesi
  • 1 adet büyük boy havuç
  • 1 kase ceviz içi
  • Aldığı kadar un (Yaklaşık 1,5-2 su bardağı kadar alıyor)

Margarini eritin ve soğumaya bırakın.Yumurta ve şekeri krema kıvamına gelinceye ve şeker eriyinceye kadar çırpın.Şekerli karışıma margarini de ekleyip çırpmaya devam edin.Kuru malzemeleri ayrı bir kapta eleyin ve diğer malzemeye katarak çırpmaya devam edin.En son limon kabuğu, rendelenmiş havuç ve ceviziçini de ekleyip tahta kaşıkla iyice karıştırın.Kalıbınızı yağlayın ve karışımı dökün.Önceden 170 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 45-50 dk kadar pişirin.

ISLAK KEK



Image Hosted by ImageShack.us



Malzemeler:

  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 paket toz kakao
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3 yumurta
  • Alabildiğine un (Yaklaşık 1,5-2 su baradğı kadar alıyor)

Süt, şeker,yağ ve kakaoyu şeker eriyinceye kadar çırpın.Elde ettiğiniz karışımdan 1 kase ayırın.(En son kullanılacak)Geri kalan kakaolu karışıma yumurta ve diğer malzemeleri ekleyin ve iyice çırpın.Kalıbınızı yağlayın ve karışımınızı dökün.Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında kekiniz kabarana kadar (yaklaşık 45-50 dk) pişirin.Keki fırından çıkartıp kalıbının kenarlarını bıçak yardımıyla esnetin, kekin bir kaç yerinde hafif delikler açın.Daha önce ayırdığınız sosu kekiniz sıcakken üzerine dökün.Sosunuz beklerken hafif şekerlenmiş olabilir, o nedenle çok az süt ekleyerek karıştıp dökerseniz daha iyi sonuç alacaksınız.

Afiyetle,

16 Şubat 2007 Cuma

JOLY CAKE

Image Hosted by ImageShack.us

Bu pastayı ailemizin neşe kaynağı, kendi çapında bir marka olan benim canım teyzem Hikocuğum için yapmıştım.Araya sevgililer günü girince tarifini yayınlamayı ertelemek durumunda kaldım.Kendisine geçen hafta gelecek olan misafirlerine ikram etmek için benden pasta yapmamı rica etmişti..Peki adı neden JOLY ??? Bunu okuyunca zaten o anlayacak...İnce bir espiridir :) Teyzemin fransızcaya olan ilgisinden (?!?) dolayı bu ismi verdim pastaya... O bu kelimeyi pek kullanır da :))

Fazla vaktim olmamasından ötürü şeker hamuru ile kaplayıp, süsleyemedim ancak kalp kalıpla şeker hamurunu kesip bir-iki saat kurutup kalpleri çevresine ve üzerine yerleştirdim.

Malzemelerine gelince;

Pandispanya olarak SEVGİ GÜNÜ PASTASI 'ndaki tarifi uyguladım ancak 1 kaşık unu azaltıp, 1 kaşık toz kakao ekleyerek, kakaolu pandispanya pişirdim. (20 cm lik kalıpta)

Pandispanyayı bir gece beklettikten sonra ertesi gün pasta levyesi ile ortadan ikiye böldüm.

Arasına Pastacı Kreması sürdüm ve bir adet muzu ince dilimleyip kremanın üzerine dizdim.

Pastacı Kreması malzemeleri:

  • 500 ml süt
  • 4 adet yumurta sarısı
  • 100 gr şeker ( 1 su bardağı + 1 çorba kaşığı )
  • 20 gr un ( 1 çorba kaşığı )
  • 20 gr nişasta ( 1 çorba kaşığı )
  • 80 gr bitter çikolata

Sütü kaynatın.Yumurta sarısı, şeker, un ve nişastayı bir kapta karıştıp, kaynamış sütü üzerine yavaş yavaş dökün ve devamlı olarak karıştırarak pişirin.(Fazla koyu olmuyor)Ocaktan alıp ince doğranmış çikolataları ekleyin ve devamlı karıştırarak soğutun.Soğuyunca bir müddet buzdolabında bekletin.Arzu ederseniz daha sıcakken bir miktar margarin ekleyip çırpabilirsiniz.

İkinci kat pandispanyayı üzerine kapatıp, bir paket kremşanti hazırlayın. (Üzerindeki tarifi uygulayabilirsiniz) Kremşantiniz kıvamına gelince tüm pastayı şanti ile sıvayın.

Son olarak pastanızı istediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz.

Image Hosted by ImageShack.us

Ben kalpler ve bir pembe gül ile süsledim. Üzerine de Fermodan aldığım gümüş rengi boncuklardan serptim.

Çok JOLY oldu :) Artık ne demekse :)

Sevgiyle ,

14 Şubat 2007 Çarşamba

SEVGİ GÜNÜ PASTASI

Image Hosted by ImageShack.us

Bugün 14 Şubat, bugün sevgi günü...Esasen sadece sevgililerimizi değil sevdiklerimizi içeren güzel bir gün...Ama sadece bir gün sevgiyi dile getirmemeli insan! İnsan her gün her an her hissettiğinde SEVİYORUM demeli..Sevdiğini söylemeyi ertelememeli..
Sizlere sevgi dolu , sevildiğinizi bildiğiniz ve sevdiğiniz bir hayat diliyorum !!!

Ben de bugün için özel bir pasta yaptım dün.Bu benim tek başına şeker hamurundan yaptığım ilk pastam olarak tarihte yerini alacak.Şeker hamurunu da ben hazırladım, Burcu ile çalıştığımız ölçüleri kullandım..

Malzemeler:

Pandispanyası;


  • 5 adet yumurta (oda ısısında beklemiş)
  • 11 yemek kaşığı toz şeker
  • 11 yemek kaşığı un
  • 1 çay kaşığı (silme) krem tartar

Kreması;

  • 250 gr çikolata (sütlü ve bitter karışık)
  • 200 gr sıvı krema

Şeker Hamuru malzemelerini buradan alabilirsiniz.

Pastayı hazırlamadan bir gün önce pandispanyayı yaptım ve bir gece dinlendirdim.

Pandispanyayı yaparken;

Fırınınızı 170 dereceye ayarlayın ve ısıtmaya başlayın.

Yumurta aklarını ve sarılarını ayırın.Yumurta sarılarını, toz şeker ile krema kıvamına gelip, şeker iyice eriyinceye kadar çırpın.Başka bir kapta yumurta beyazlarını kar haline gelene dek çırpın.Un ve krem tartarı eleyin ve yumurta sarılarına katıp, tahta bir kaşık yardımı ile karıştırın.Daha sonra bu karışıma yumurta aklarını katın ve tahta kaşığınızla kar halindeki yumurta aklarını söndürmeden, yukardıan aşağıya hareketlerle karışımı birbirine yedirin.

Dikdörtgen tepsinize yağlı kağıt döşeyin.Pandispanya karışımınızı tepsinize dökün ve üzerini bir kaşık ile düzeltin , fırına koyun.Yaklaşık 35-40 dk kadar pişirin.Üzeri pembeleşince kürdan ile kontrol edin ve fırından çıkarın. Soğutun ve tepsiden çıkarın.Streçe sarıp bir gece bekletin.

Ertesi gün , kalp şeklinde büyük kalıplarla 8 adet kalp kesin. Keklerinizi vanilya şurubu eklediğiniz süt ile hafif ıslatın.

Şeker hamuru hazırlayıp, yarısından biraz fazlasını kırmızı gıda boyası ile renklendirin.Geri kalanına da beyaz boya ile parlaklık sağlayın.

Kreması için, Çikolataları bir bıçak yardımı ile ufak ufak traşlayın ve cam bir kasede benmari usulü eritin.Soğuk krema ile eriyen çikolatalarınızı yüksek devirde çırpın ve 5-10 dk kadar hazırladığınız kremayı buzdolabında bekletin.

Kalp pandispanyalarınızı krema ile sıvayın.Altta kalacak olan kalbin üzerine ince dilimlenmiş muz dizin ve üzerine diğer kalbi kapatıp, tekrar krema ile sıvayın. Bu şekilde 4 adet kalp pastanız olacak.

Kırmızı şeker hamurunuzu nişasta serpilmiş tezgahta ince kıvama gelene dek açın , bir pasta tabağını kullanarak 4 adet yuvarlak kesin.Her bir yuvarlağı kalp pastaların üzerine kaplayın, fazlalıkları kesin.

Beyaz şeker hamuru ile 4 adet gül yapın ve kurutun. Gül yapımı için buraya tıklayabilirsiniz.

Kalp pastalarınızı uçları birbirine bakacak şekilde dizin.Üzerlerine yumurta akı sürüp gülleri sabitleyin.

SEVGİLİLER GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN !

10 Şubat 2007 Cumartesi

ÖĞRENMEYE DEVAM...

Image Hosted by ImageShack.us

Paylaştıkça keyfi artıyor hayatın.İletişim ve katkılar oldukça daha da anlamlı oluyor herşey.Bilgiyi ve deneyimleri paylaşmak, öğretmek ise ayrı bir incelik..Ben iki haftadır cumartesi günlerini bilgi ve deneyimlerini günümüzün yettiğince benimle paylaşan sevgili Burcu ile geçiriyorum ve ne kadar mutluyum size anlatamam...Hep atmak isteyim vakitsizlikten atamadığım adımlarımı Burcu sağolsun sabırla elimden tutarak attırıyor bana :)
Bugün de geçen hafta olduğu gibi pandispanyamı alıp çaldım Burcu'nun kapısını...

Image Hosted by ImageShack.us

Yine şeker hamuru üzerine çalıştık, bol bol çiçek yaptık, pastamızı süsledik...
Sabırla anlatışı sayesinde bugün de geçen hafta öğrendiğim gül figürünü biraz daha ilerletme bunun yanında da karanfil öğrenme şansım oldu...
Dersimiz :) bitince de en büyük ödül benim oldu...

Image Hosted by ImageShack.us

Kocaman bir fincan çay eşliğinde Burcu'nun en son yaptığı o müthiş cupcakeler ve enfes kurabiyeler...


Bir sonraki dersimiz kurabiyeler üzerine...Çok heyecanlıyım :))

8 Şubat 2007 Perşembe

KABAKLI HAVUÇLU KİŞ

Image Hosted by ImageShack.us

Geçen gün kabak dolması yaptığımda kabakların içi kalınca aklıma kiş denemesi yapmak geldi.İlk deneme için sonuç bence gayet iyiydi.Hazırlaması kolay, sunumu şık kişi farklı malzemelerle de denemeyi düşünüyorum.Aklımda ilk Ispanaklı ve mantarlı olanı var...En kısa zamanda onu da yapacağım...

Malzemeler:
Hamuru için;
-1 cup (1 çay fincanı)un
-70 gr tereyağ (ben Hüner kullandım)
-3 yemek kaşığı soğuk su
-1 çay kaşığından az tuz

İç Malzemesi;
-1 adet kabak
-1 adet havuç
-1/2 kase rendelenmiş kaşar peynir

Sos;
-2 yumurta sarısı
-50 ml (Yaklaşık 3 yemek kaşığı)krema
-50 ml (Yaklaşık 3 yemek kaşığı) süt

Hamur malzemelerinin tümünü yoğurun.Ben mutfak robotunda karıştırdım, çok çabuk sonuç veriyor.Hamuru diğer malzemeler hazır oluncaya kadar buzdolabında bekletin.Kabak ve havucu rendeleyin, çok az sıvıyağ ekleyip soteleyin.Ocaktan aldıktan sonra içerisine peynirleri katın.Sosunu tüm malzemeleri katarak ve bir çatal yardımı ile çıraparak hazırlayın.Buzdolabında beklettiğiniz hamurunuzu bolca un serptiğiniz tezgahınızda pişireceğiniz kaba göre açın ve kabınızı yağlayıp, açtığınız hamuru içine yerleştirin.Fazla gelen hamuru kesin.Daha sonra içerisine hazırladığınız iç malzemeyi yayın ve sosunu dökün.Önceden ısıtılmış fırında (170 derece)üzeri kızarana kadar pişirin.

Afiyetle,

6 Şubat 2007 Salı

SALATA DOSYASI: MEKSİKA FASÜLYESİ SALATASI - PATATES PASTASI - KIRMIZI LAHANA SALATASI - PİRİNÇ SALATASI

meksika fasulyesi salatası



***Fotoğraf 6 Şubat 2010 tarihinde sevgili Sinem'in sayesinde güncellenmiştir... Zira o dönemde çekilen fotoğraf çok kötüydü :(
Geçenlerde Şuşu'nun evinde gerçekleştirdiğimiz aylık olağan golden day toplantımızda başrolleri Bafra Pideleri oluştursa da yardımcı rollerdeki salatalar gündemin tam ortasında bomba bir şekilde yer aldılar...

Esasen hepsinin ayrı ayrı resmini çekmiştim sizlere daha net şekilde gösterebilmek için ancak teknik bir problemin kurbanı oldum ve sadece uzak görüntülü bir fotoğraf kalıverdi elimde.Hatta bir tanesinin resmi dahi kalmadı ama tarifini vermeden geçemeyeceğim süper bir lezzeti olduğu için yine de yazacağım.

Hepsi birbirinden lezzetli bu salata ya da mezeleri denemenizi tavsiye ederim, çok pratik ve lezzetli ikramlardı..

MEKSİKA FASULYELİ SALATA

  • 1 kutu konserve meksika fasulyesi
  • 1 bardak konserve mantar
  • 1 bardak konserve mısır (ufak parçalara bölünmüş olmalı)
  • 1 kase ufak doğranmış taze soğan
  • ince kıyılmış dereotu (arzuya göre miktarını belirleyebilirsiniz)
  • tuz, zeytinyağ,limon

Tüm malzemeyi bir kasede karıştırın.Tuz, zeytinyağ ve limon ile sos hazırlayın.Sosu malzemelere kayıp iyice karıştırın.Servis edeceğiniz tabağa alıp dereotu ile süsleyebilirsiniz.

PATATES PASTASI

  • 3-4 adet büyük boy patates
  • 1 çay bardağı kadar ince kıyılmış maydanoz
  • 1 çay bardağı kadar ince kıyılmış taze soğan
  • 2 adet havuç
  • 5-6 adet kokteyl zeytin
  • tuz,zeytinyağ,limon
  1. Patatesleri haşlayın.Haşladığınız patatesleri ezin ve 2/3 ve 1/3 oranında iki parçaya ayırın.
  2. Tuz, zeytinyağ ve limon ile bir sos hazırlayın.
  3. Daha çok ayırdığınız patates ezmesinin içerisine kıyılmış maydanoz ve taze soğanı katın.
  4. Hazırladığınız salata sosundan biraz diğer yarıya da ayırıp maydanoz ve taze soğanla yaptığınız karışıma katın.
  5. Havuçları rendeleyin ve çok hafif ateşte biraz soteleyin.
  6. Kalan patates ezmesine sotelediğiniz havuçları ve kalan salata sosunu katıp iyice karıştırın.
  7. Şeklini almasını istediğiniz kalıbınızın içine bir streç film yerleştirin ve en alta ince doğranmış kokteyl zeytinlerini düzgün bir şekilde dizin.
  8. Zeytinlerin dizilişini bozmadan üzerine maydanozlu karışımı dökün ve kaşık yardımıyla düzeltin.
  9. Daha sonra havuçlu karışımı da dökün ve yine şeklini düzeltin. Streç filmi kenarlarından üzerine doğru kapatın ve buzdolabında birkaç saat bekletin.
  10. Ters yüz ederek servis tabağınıza alın.

KIRMIZI LAHANA SALATASI

  • Kırmızı lahana
  • 1 kase dövülmüş ceviz içi
  • 1 kase sarımsaklı yoğurt
  • tuz
  • limon ya da sirke

Lahanayı ince ince doğrayıp, limon ya da sirke ile ovarak yumuşatın.Daha sonra ceviziçi ve yoğurt ile karıştırıp servis tabağınıza alın.

Seval Teyzeciğimizin ellerine sağlık :)))

3 Şubat 2007 Cumartesi

ŞEKER HAMURU TECRÜBESİ

Image Hosted by ImageShack.us


İnsanın mutlu oldığu şeylere vakit ayırabilmesi, sevdiği ve zevk aldığı şeylerin peşinden gidebilmesi ne güzelmiş.Bu düşünceyle başladığım blog hayatımda hergün benim için daha da keyifli daha da güzel olmaya başladı.Zaten hep başından beri dediğim gibi esasen YEMEKBAHANE mühim olan sevdiğiniz şeylere vakit ayırabilmek...
Yoğun ve yorucu iş hayatımın içine mutfak tutkumu ekleyince hayat bana sanki daha güzel ve anlamlı gelmeye başladı.Kendi kendime yaptıklarımın yanında bir de öğrendiklerim de katılınca hevesim daha da artıyor.Bir de bu arada yeni yeni arkadaşlar edinmek daha da keyifli gerçekten.

Yukarıda resmini gördüğünüz pastayı cumartesi günü sevgili Burcu (Pastacı) ile çalıştık.Bana tüm içtenliği ve paylaşımı ile şeker hamurunu ve gül modellemeyi gösterdi.Vaktin nasıl geçtiğini anlamadım diyebilirim.

Günün sonunda pastamız ortaya çıktığında çok mutlu oldum:) Burcu'nun şık kutusunda pastayı eve getirdim ve eşime ve üst kat komşularımıza ikram ettim :)

Bir sonraki dersimizi iple çekiyorum :) Sırada başka çiçekler var ..Haa bir de pandispanyanın püf noktalarını öğrenmem icap edecek...

Herkese sevgiler,

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails