Uzun yıllardır aynı kiş hamuru ile çalışıyorum bu tarifleri. Bu sefer üzerine sebze koyarak sanırım en lezzetli versiyonunu elde ettim.
Hamur ve sos tarifini tekrar yazıyorum, sebze kısmı sadece farklı.
Malzemeler:
Kiş Hamuru Malzemeleri:
- 1,5 su bardağı un
- 60 gr oda ısısında yumuşak tereyağ
- 1 adet yumurta
- 2 çorba kaşığı süt
- Çay kaşığının ucu ile (yaklaşık yarım çay kaşığı) kabartma tozu
Kişin Sos Malzemesi:
- 2 yumurta
- 1 paket krema
- 1/2 su bardağı rendelenmiş taze kaşar peyniri
- tuz, karabiber
İç Malzeme:
- 1 adet patates
- 1 adet kabak
- 1 adet havuç
- İnce kıyılmış dereotu
Yapılışı:
- Mutfak robotunuz varsa tüm hamur malzemesini içine koyun, kısa süre çalıştırın, hamurunuz top halinde hazır olacak. Eğer yoksa elinizle hamur toparlanan kadar yoğurmanız yeterli.
- Yoğurduğumuz hamuru streç filme sarıp buzdolabında 30 dk bekletiyoruz.
- Patatesi soyup ikiye kesiyoruz. İnce ay şeklinde doğruyoruz.
- Aynı şekilde kabakları da soyup ortadan ikiye kesip ince ay şeklinde doğruyoruz.
- Havucu da soyup çok ince yuvarlak şekilde doğradıktan sonra bir tencere tüm sebzeleri koyup -üzerlerini geçecek kadar su ve 1 çay kaşığı tuz ekleyip 7-8 dk haşlıyoruz (kaynadıktan sonraki süredir)
- Bir yuvarlak kabı margarinle iyice yağlıyoruz.
- Dinlenen hamuru tezgaha un serpip bir merdane ile yuvarlak açıp yağladığımız kabın içine yerleştiriyoruz. Kenarlarını kabın kenarlarının boyunda bir bıçak yardımı ile kesiyoruz.
- Taban kısmını bir çatalla çeşitli yerlerinden deliyoruz.
- Bir kasede tüm sos malzemelerini iyice karıştırıp haşlayıp süzdüğümüz sebzelerle karıştırıyoruz. Bu karışımı kiş hamurumuzun üzerine döküp her yeri eşitliyoruz.
- 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
Afiyetle, sağlıkla
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder