Akşam yemeklerinden sonra ve ikindi
çaylarının yanında tatlı tüketmeyi çok severim. Uzun zamandır canım hafif bir
tatlı olan tavuk göğüs yapmak istiyor. Ancak tam kıvamında bir tavuk göğsü
tarifine bir tülü rastlayamadım. Daha önce hiç yapmadığım için denenmiş olması
benim için çok önemli. Tavuk göğsü tariflerine göz gezdirirken yemek.com
sitesindeki tarif ilgimi çekti. Malzemelerinin bulunabilir olması ve tarifin
kolaylığı denememi sağladı.
Lezzetiyle
beni benden alan tavuk göğsünü hazırlamak 10 dakika, pişirmesi ise 25 dakikamı
aldı. Yani neredeyse yarım saat içinde hazırlayabildim. Tabi soğuması için en
az 2 saat buzdolabında beklemesi gerekti. Üstelik tarifin yanında verilen püf
noktaları da daha kıvamlı ve lezzetli bir tatlı yapabilmem için oldukça işime
yaradı.
İşte
tavuk göğsünün malzemeleri;
·
5 su bardağı süt (1 litre)
·
1,5 su bardağı toz şeker(250 gr)
·
150 gram tereyağı
·
4 kahve fincanı elenmiş un (100 gr)
·
1 yemek kaşığı nişasta (10 gr)
·
2 adet damla sakızı
·
1 silme yemek kaşığı vanilya özütü
Yapılışı
da bir o kadar kolay ve pratik;
Öncelikle
1 litre sütü alabilecek derinlikte bir tencere alın. Tencereye tereyağı
ekleyerek eritin. Eriyen tereyağına 4 kahve fincanı unu ekleyin. Ancak unu
eleyerek eklerseniz topaklanma riskini de ortadan kaldırabilirsiniz. Unu
ekledikten sonra ocağı orta ateşe alın ve bir çırpıcı yardımıyla yaklaşık 3
dakika kokusu çıkıncaya kadar kavurun. Ardından 1.5 bardak şekeri
ekleyerek karıştırmaya devam edin. Çok fazla karıştırmanıza gerek yok şöyle bir
iki kez karıştırsanız yeter. Hemen arkasından 1 litre sütün tamamını tencereye
ekleyin. Bu arada daha önceden nişastayı küçük bir kabın içinde soğuk su ile
karıştırın.
Karıştırdığınız
nişastayı da sütlü karışımın içine ekleyerek karıştırmaya devam edin. Yine
daha önceden damla sakızını havanda döverek toz haline getirin. Havandaki damla
sakızlarını ve vanilya özütünü de sütlü karışıma ekleyin ve karıştırın. Karışım
kaynayıp muhallebi kıvamını alıncaya kadar karıştırmayı bırakmayın. Kıvam
aldıktan sonra süzgeçten geçirin ve yaklaşık 10 dakika oda sıcaklığında
soğumaya bırakın. Daha sonra mikser yardımıyla muhallebiyi iyice karıştırın ki
kıvamı güzelleşsin. Daha sonra servis kaplarına dökerek buzdolabında soğumaya
bırakın.
Siz
de bu muhteşem lezzeti denemek ve püf noktalarını öğrenmek istiyorsanız,
yemek.com sayfalarında yer alan, tavuk göğsü tarifine göz
atabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.