Bu sayfada kabakla çok şey yazıldı çizildi.
Zeytinyağlısı, sağlıklı alternatifi, lazanya taklidi yapanı, her evde mutlaka yapılanı,yeni deneneni, tavuklusu ve daha nicesi..
Bu sefer öyle bir şey var ki, bayılacaksınız.
Hem sağlıklı bir alternatif, hem şık bir sunum hem de lezzet bombası bu tarifi denemek için size 1 hafta müddet :)
Malzemeler:
- 2 adet kabak
- 1 adet kuru soğan
- 1 su bardağı iri çekilmiş ceviziçi
- 1 kase sarımsaklı yoğurt
- Dereotu
- Zeytinyağ
- Tuz, toz kırmızı biber
Yapılışı:
- Kabakları kabuklu halde ince ve küçük parçalar halinde doğruyoruz.
- Kuru soğanı ince ve ay şeklinde doğruyoruz.
- Bir tencereye 2-3 yemek kaşığı zeytinyağ koyup soğanları kavuruyoruz.
- Soğanlar yumuşayınca kabakları ekleyip iyice yumuşayıp pişene kadar soteliyoruz.
- Tuz ekleyerek pişen kabakları bir tabağa alıp soğutuyoruz.
- Bir tavaya 2 kaşık zeytinyağ koyup cevizleri yakmadan kavuruyoruz, almaya yakın toz kırmızı biber ekleyerek renklendiriyoruz.
- Servis tabağına sarımsaklı yoğurt koyup üzerine kabakları bir kaşıkla koyuyoruz.
- Üzerine cevizleri serpiyoruz.
- Son olarak dereotu ile dekore edip servise hazırlıyoruz.
Afiyetle, sağlıkla