15 Eylül 2020 Salı

YOĞURTLU KABAK MEZE

 



Bu sayfada kabakla çok şey yazıldı çizildi.


Bu sefer öyle bir şey var ki, bayılacaksınız.

Hem sağlıklı bir alternatif, hem şık bir sunum hem de lezzet bombası bu tarifi denemek için size 1 hafta müddet :)

Malzemeler:

  • 2 adet kabak
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 su bardağı iri çekilmiş ceviziçi
  • 1 kase sarımsaklı yoğurt 
  • Dereotu
  • Zeytinyağ
  • Tuz, toz kırmızı biber

Yapılışı:
  1. Kabakları kabuklu halde ince ve küçük parçalar halinde doğruyoruz.
  2. Kuru soğanı ince ve ay şeklinde doğruyoruz.
  3. Bir tencereye 2-3 yemek kaşığı zeytinyağ koyup soğanları kavuruyoruz.
  4. Soğanlar yumuşayınca kabakları ekleyip iyice yumuşayıp pişene kadar soteliyoruz.
  5. Tuz ekleyerek pişen kabakları bir tabağa alıp soğutuyoruz.
  6. Bir tavaya 2 kaşık zeytinyağ koyup cevizleri yakmadan kavuruyoruz, almaya yakın toz kırmızı biber ekleyerek renklendiriyoruz.
  7. Servis tabağına sarımsaklı yoğurt koyup üzerine kabakları bir kaşıkla koyuyoruz.
  8. Üzerine cevizleri serpiyoruz.
  9. Son olarak dereotu ile dekore edip servise hazırlıyoruz.
Afiyetle, sağlıkla

7 Eylül 2020 Pazartesi

YULAF KEPEĞİNDEN PEYNİRLİ POĞAÇA

 



Yedim mi kilo alıyorum. Ne yesem yarıyor demiyorum bak.Yiyorum ve hakkını veriyorum.Ben tatlı insanı değilim pek bilirsiniz, benim için hayat poğaça,ekmek,börek ve çayın yanındaki her güzel şeyden ibaret.Ekmeğin arasına pabuç koysan yerim :) Koyacak bir şey bulamadığımda yoğurtlu sandviç yaparım ben. Eeeee ye ye ye.. Sonra ne oluyor.. Kocaman oluveriyorum hızlıca. Bacaklar şişiyor, dizim ağrımaya başlıyor :(
O yüzden kendimi raptızapta aldım 2 hafta önce.Diyetisyenime başladım, hemen sıkı bir disipline girdim.Canının çektiği bir şey var mı diye sordu bana, ne demiş olabilirim :) Tabii ki "poğaça" dedim.
Kahvaltıma koydu 2 tane ... Tabii ki sağlıklı versiyonunu ...

YAŞASIN !

Ben de bu poğaçaları yaptım. Benim nefsimi köreltti, çok iyi geldi pazar sabahı poğaça ile kahvaltı etme fikri.

Malzemeler:
  • 1 adet yumurta
  • 1 tepeleme kaşık yoğurt
  • 2 su bardağı yulaf kepeği
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 dolu çay kaşığı kabartma tozu
  • Tuz
  • Üzeri için yoğurt ve çekirdek
  • İçine beyaz peynir

Yapılışı:
  • Yumurta, yoğurt ve yağı bir kaba alıyoruz.
  • İçine tuz, kabartma tozu ve yulaf kepeğini ekleyip tamamen toparlanan, rahatça yuvarlanan bir hamur elde ediyoruz.
  • Fırını 180 derecede ısıtıyoruz.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parça kopartıp avucumuzda açıp ortasına peynir koyarak kapatıyoruz. (yapışırsa elinizi hafif nemlendirebilirsiniz)
  • Yağlı kağıt serili fırın tepsisine diziyoruz.
  • Çatalla kenarlarına iz yapıp bir fırça ile üzerine yoğurt sürüp çekirdek serpiyoruz. (çörekotu/susam da olur)
  • Fırına verip 20 dk kadar pişiriyoruz. 

Afiyetle, sağlıkla

3 Eylül 2020 Perşembe

PARÇA ÇİKOLATALI KURABİYE

 


Yazın en sevdiğim şey, kesinlikle akşam üzeri serin serin yıkanmış balkonda çay keyfi yapmak. Elbette bu çayın yanı boş kalmamalı.

Böyle bir günde, Tekirdağ'da kuzenlerimle çay keyfi yapacağımız bir akşam üzeri için girdik mutfağa ve bu tarifi denedik. Sonuç oldukça keyifli oldu. 

Tarif Damy's Kitchen'dan alınmıştır.

Malzemeler:
  • 120 gr tereyağ (oda ısısında)
  • 1/4 su bardağı esmer şeker 
  • 1/2 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 adet yumurta
  • 1 ve 2/3 su bardağı un
  • 1/2 tatlı kaşığı karbonat
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 1 su bardağı damla çikolata ya da parça çikolata
Yapılışı :
  1. Fırını 180 dereceye getirip ısıtıyoruz. (fanlı ayar)
  2. Tereyağ ve şekerleri mikserle krem kıvamına gelinceye kadar çırpıyoruz.
  3. Yumurtayı ekleyip sadece karışana kadar tekrar mikserle karıştırıyoruz.
  4. Bir kapta un, karbonat, tuz ve vanilyayı karıştırıyoruz.
  5. Bu karışımı yağlı, yumurtalı karışıma ilave edip mikserle toparlayıp sonra elimizle çok yoğurmadan karıştırıyoruz.
  6. Çikolataların yarısını da ilave ederek hamuru karıştırıyoruz.
  7. Bir yemek kaşığı büyüklüğünde alıp yuvarlayıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine diziyoruz.
  8. Kalan çikolataları üzerlerine yerleştirip 10-12 dk kadar (bu süreyi aşmayın) pişiriyoruz.
  9. Fırından alıp 10 dk kadar soğutup servis ediyoruz.
Afiyetle, sağlıkla

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails