Eti ve pilavı ile tek seferde pişen, pratik ve lezzetli bir yemek ...
Aslında annemler bunu kuzu eti ile yaparlarmış, ben onu hiç denemedim ama eminim müthiş olacaktır. Çünkü tavuk ile yapılana biz bayılıyoruz. Misafir için de son derece pratik, lezzetli ve görsel olarak zengin bu yemeği denememeniz için hiç bir sebep yok :)
Malzemeler:
- 6-7 adet tavuk baget
- 1/2 paket arpa şehriye
- 4 adet orta boy domates
- 1 tepeleme yemek kaşığı domates salçası
- tuz - karabiber
- 2-3 yemek kaşığı sıvıyağ (ben mısırözü kullandım)
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- Tavukları yıkayıp geniş bir tencereye koyup, üzerini geçecek kadar su ilave ederek iyice haşlıyoruz.
- Domatesleri rendeliyoruz.
- Bir başka tencereye sıvıyağ ve tereyağı koyup rendelediğimiz domatesleri ve domates salçasını koyarak kısık ateşte sosu pişiriyoruz. Tuz ve 1 çay kaşığı karabiber ilave ediyoruz.
- Tavuklar haşlanınca bir tepsiye ya da borcama aralıklı olarak diziyoruz. Üzerlerine bir miktar tuz serpiyoruz. (Bu tepsinin ya da borcamın çok sığ olmaması önemli)
- Fırını 200 derecede ısıtıyoruz.
- Tavukların arasındaki boşluklara arpa şehriyeleri eşit miktarda serpiştiriyoruz.
- Tavukların haşlandığı suyu pişmekte olan domates sosuna ilave ediyoruz.
- Tepsimizdeki tavuk ve şehriyelerin üzerine domates sosunu döküyoruz. (Bu aşamada su miktarı önemli. Şehriyelerin tamamının kapanması önemli, tavukların yarısı suda kalıyor olmalı.Eğer sosunuzdaki su azsa ilave sıcak su ile bu açığı kapatmalısınız)
- Şehriyeler şişip suyunu çekinceye kadar, biraz sulu kalmasını öneririm, pişiriyoruz. Tavukların üzerleri kızarmış olacak.
Afiyetle & sağlıkla,