Müge'ye arkadaşları, "O kadar işin gücün arasında bunlara nasıl vakit buluyorsun?" diye sıkça soruyor...
Müge'nin cevabı :
Mühim olan sevdiğiniz şeylere vakit ayırabilmek :)
Afiyetle,
Yılbaşında gecenin süprizi olarak hazırlamıştım bu pastayı... Gecikmiş bir tarif olarak görmüyorum çünkü sadece üzerindeki figürler yılbaşına uygun... Tadını her daim uygulayabileceğiniz kadar lezzetli bu pastayı sizlere şiddetle tavsiye etmekten kendimi alamıyorum... Eminim bana pastayı tadanlar da katılacaktır ...
Tarif The Australian Women's Weekly'nin "Chocolate Cakes" serisinden... Bu derginin neredeyse tüm serilerini aldım.. Tarifler ve sonuçlardan hep memnun kalıyorum..
Tarifin orjinalinde vişne kullanılıyor..Ancak benim vişne ile pek aram olmadığı için ben franbuaz ve böğürtleni tercih ettim..
Önceden hazırladığım figürlerimi üzerine kondurunca pastaya bakmaya doyamadım diyebilirim :) Bazen duygusal bağ kuruyorum ya şu pastalarla, Engin bana çok gülüyor... "Hadi kes de yiyelim" diyor inadına :))
Neyse biz tarife gelelim ...
Malzemeler :
12 kişilik
İhtiyaç duyulan malzemeler: 20 cm yuvarlak kelepçeli kalıp, yağlı kağıt
Ara malzemesi:
Fırınımızı 150 derecede ısıtıyoruz.
Kalıbımızın (içine) kenarlarına ve altına yağlı kağıt döşüyoruz.
Ufak bir tavada yağı eritiyoruz. Kahveyi sıcak suya yedirip, bu karışımı eriyen yağa karıştırıyoruz. Aynı karışıma ince kıyılmış çikolataları ve toz şekeri de ilave edip, kısık ateşte kaynatmadan pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırıyoruz. Kıvamını bulan karışımı derin bir kaba alıp soğumaya bırakıyoruz.
Tüm kuru malzemeleri bir kapta bir araya getiriyoruz.
Soğuyan yağlı-çikolatalı sosumuzu mikserle bir müddet çırpıp, kuru malzemeleri yavaş yavaş üç seferde ekleyerek çırpma işlemine devam ediyoruz. Son olarak yumurta ve vanilya şurubu ekleyip bir müddet daha çırpıyoruz.
Hazırladığımız kek harcını , kalıbımıza boşaltıp fırına veriyoruz. Orta değerdeki ısıda yaklaşık 1,5 saat kadar pişiriyoruz. Kek piştikten sonra bir fırın telinin üzerinde soğumaya bırakıyoruz.
Krem şantiyi, süt ile çırpıp hazırlıyoruz. Bir müddet buzdolabında bekletiyoruz.
Soğuyan keki, kalıbından çıkartıyoruz. Üç eşit kata bölüyoruz. Servis edeceğimiz tabağa ya da altlığa en alt katı koyup arasında krem şantiyi gelişi güzel ( kenarlarına özellikle sürmüyoruz) sürüyoruz. Meyvelerimizden serpip , orta kat keki koyuyoruz. Aynı işlemi tekrarlıyoruz ve son kat keki koyuyoruz. En üstüne de krem şanti sürüyoruz.
İnce kıyılmış çikolata ile üzerini süsleyebilirsiniz.
Afiyetle kalın,
Afiyetle kalın,
Favayı seven çok kişiye rastlamadım henüz ... Ama ben çocukluğumdan beri çok severim. Kulakları çınlasın Şükran Yengem özellikle iftar sofralarında eksik etmezdi favayı... Hatta ben seviyorum diye yaptığını biliyorum :)
Yapımı çok kolay, doyurucu, besleyici ve sunumunu beğendiğim favanın tarifine gelince...
Malzemeler: (Resimdeki gibi büyük bir servisiniz olsun istiyorsanız, malzemeleri 2 katına çıkartabilirsiniz)
Soğanları yemeklik olarak ince ince kıyıyoruz ve zeytinyağında kısık ateşte , soğanları yakmadan soteliyoruz.Soğanların rengi pembeleşince baklayı ekliyoruz ve üzerini 2-3 parmak aşacak şekilde sıcak su ilave ediyoruz. Tuzunu ve şekerini de ekleyip, baklaların pişmesini bekliyoruz. Bu arada suyunu kontrol etmekte fayda var. (Çok sulu ya da çok kuru olmaması gerekiyor)
Bakla pişince , tencerede el blenderi ile iyice eziyoruz. Bu işlemi sıcakken yapmamız çok önemli.
Servis edeceğimiz kabı ya da benim gibi bir kalıba dökecekseniz onu, güzelce yağladıktan sonra karışımımızı döküyoruz ve buzdolabında 3-4 saat minimum bekletiyoruz.
Servis ederken zeytinyağı ve limon karışımı ile servis ediyoruz. Dereotu ile süsleyebilirsiniz.
KEREVİZ SALATASI
İşte bir vitamin kürü...
Benim en sevdiğim salata / mezelerden... Ve yapımı çok çok kolay ...
Malzemeler:
Kerevizleri soyduktan sonra bir müddet limonlu suda bekletiyoruz.. (Bu kerevizin kararmasını engelliyor) Daha sonra rendenin iri tarafı ile rendeliyoruz. Tuz ilave edip, sarımsaklı yoğurdumuzla karıştırıyoruz. Dereotu ile süsleyip servis ediyoruz.
Bu tariflerimin muhakkak devamı gelecek...
Afiyetle kalın,
Spiderman
Yorumsuz ! Çok çektirdi bana !... Çookkkk...
BEŞİKTAŞLI İKİZLER
Bir babanın doğumgünü , iki harika bebek, Beşiktaş ve iki asil renk ... Çok mu yanlı baktım konuya :)
Spiderman'den sonra bana moral verdi !
Beşiktaş pastasını ise Onur'un damak tadına uygun olarak, eşi Burcu'dan aldığım tiyolarla birlikte çikolatalı ve franbuazlı yaptım...
Fenerli pastamız bakalım nasıl olacak ??
Afiyetle kalın,
İtina ile şekillendirdik...