Okullar açıldığından beri fırın daha sık çalışır oldu. Bundan şikayetçi miyim , bence değilim..
Aras aslında daha az seçici olsaydı daha çok mutlu olabilirdim bu durumdan ama yine de yaptıklarımı severek yemesi beni motive etmeye yeterli oluyor diyelim.
Malzemeler :
*150 gr tereyağ (soğuk olmalı)
*1 yumurta (sarısı üzerine sürülecek)
*1/2 çay bardağı kaşar peynir rendesi
*1 çay kaşığı tuz
*1 tatlı kaşığı elma sirkesi
*1 çay kaşığının ucu ile karbonat
*1,5 -2 su bardağı un (birden koymayın)
*Üzeri için çörekotu ve susam
Yapılışı:
Elde ya da benim yaptığım gibi mutfak robotu veya hamur yoğurma aparatlı mikseriniz varsa onda yapabilirsiniz.
1- Tereyağ, yumurta akı, peynir rendesi,sirke, tuz ve karbonatı yoğurma kabımıza alıyoruz.
2- Önce 1,5 bardak un ekleyip yoğurmaya başlıyoruz.
3- Ele hala yapışıyorsa kalan undan ekleyerek hamuru toparlıyoruz.
4- Streçleyip buzdolabinda 15-20 dk bekletip iki yağlı kağıt arasında merdane ile açıp kalıp ya da bıçak ile keserek yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine diziyoruz.
5- Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörekotu ve susam serpip 200 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
Afiyetle, sağlıkla