Oldukça keyifli bir salata. Karnabahar yemeyi ne keyifli bir hale getiriyor. Üstelik malzemeleri de oldukça pratik.
Malzemeler :
* 1 küçük boy karnabahar
* 3 yemek kaşığı tahin
* 1 kase süzme yoğurt
* 2 diş ezilmiş sarımsak
* 1 yemek kaşığı limon suyu
* İnce kıyılmış maydanoz
* İnce kıyılmış dereotu
* Küçük küçük doğranmış mor soğan
* Tuz, toz kırmızı biber, karabiber
* Zeytinyağ
* Nar
Yapılışı:
1. Karnabaharları küçük çiçeklerine ayırıp yıkayalım.
2. Yıkadığımız karnabaharları bir kasede zeytinyağı, tuz, toz kırmızı biber ve biraz da karabiberle harmanlayarak yağlı kağıt serilmiş tepside fırına verelim ve pişirelim.
3. Bir kasede yoğurt, sarımsak, tahin ve tuz ile sos hazırlayalım.
4. Maydanoz, dereotu, mor soğan, tuz ve zeytinyağını yine ayrı bir kasede karıştırarak hazır hale getirelim.
5. Servis kasesine önce yoğurtlu sosumuzu koyalım.
6. Üzerine fırında pişirdiğimiz karnabaharları koyalım, maydanozlu harci karnabahar üzerine yayalım.
7. Son olarak narla süsleyerek servise hazır hale getirelim.
Afiyetle, sağlıkla