26 Ağustos 2010 Perşembe

TAVUKLU SEMİZOTU SALATASI

Tavuklu Semizotu Salatası

Bu salata ile Kotanyi Baharat'ın düzenlediği yarışmaya katılıyorum. Mevsiminde çıtır çıtır semizotu, tavuk ve salatanın lezzetini çeşnisi ve aroması ile katmerlendiren Kotanyi Baharat'ın uyumu son derece lezzetli bir sonuç ortaya çıkarttı. Firmanın toz baharatlarının yanısıra özellikle farklı aromaları yakalayacağınız değirmenli ürün grubunu kullanmanızı tavsiye ediyorum. Sarımsaklı tuzlu çeşni ve İtalyan Otlu karışımlar benim favorilerim arasına yerleşti bile. Daha henüz kullanmadığım bol çeşitli ürün grubunda damak zevkinize uygun çok farklı lezzetler yakalayacağınıza eminim.

Yarışmadaki tariflere buradan ulaşabilirsiniz.

Tavuklu Semizotu Salatası

Malzemeler:

  • 1 demet semizotu
  • 2 adet göğüs tavuk
  • 1 su bardağı konserve mısır
  • 1/2 su bardağı ufak doğranmış kornişon turşu
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 3 yemek kaşığı mayonez
  • 1 limon suyu
  • 4-5 yemek kaşığı zeytinyağ
  • Kotanyi karabiber (1 çay kaşığının ucu ile)
  • Kotanyi sarımsaklı çeşni değirmen
  • Kontanyi sofra tuzu değirmen
  • süslemek için kiraz domates

Tavukları haşlıyoruz. Haşlandıktan sonra soğuyunce didikleyerek ufak parçalar haline getiriyoruz. Semizotlarımızın yapraklarını saplarından temizleyip bol suyda yıkadıktan sonra kurutuyoruz. Bir kasede semizotu, tavuk, turşu ve mısırları iyice harmanlıyoruz.


Başka bir kasede yoğurt, mayonez, limon suyu ve zeytinyağını karıştırıp baharatlarımızı ekliyoruz. Bu sosu salatamıza iyice yedirdikten sonra servis edeceğimiz tabağa alıp, kiraz domateslerle süsleyerek servis ediyoruz.


Afiyetle & sağlıkla,


Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails