31 Ekim 2006 Salı

BIR BAYRAM DAHA GECTI

Merhaba tekrar !! Dün ilk iş günüydü malum uzuuunn bayram tatilimin sonrasında..
Perşembe ve cumayı da birleştirdiğim için 9 gün ofisten uzaktım ve yapacak işler fazlasıyla birikmişti. Zaten o kadar yorulmuşum ki saat 22:00'de uyuyakaldım kanepede:)

Bayramda eşim Engin ile birlikte Antalya'ya gittik.. Şimdi arkamdaki pencereden gözüktüğü gibi gri, ıslak ve rüzgarlı bir hava yoktu :( offf KIŞ GELDİ !!!!

Süper bir hava vardı, sıcacık ... Denize girdik bolbol, yüzdük... Bir de bol bol YEDİK :)
3 kg almışım ; eve geldiğimde tartıldım da :)

Lara'da Kervansaray Otel'de kaldık, şık , enteresan bir mimariye sahipti.. Ancak biraz hizmet konusunda geliştirilmesi gereken yönleri olduğunu söyleyebilirim.. Ama güzel bir tatildi gerçekten...

Ne diyordum BOL BOL YEDİK !!! Abarttığımızı dahi söyleyebilirim.. Aslında son derece sağlıksız bir şey olduğunu biliyorum tabii Ramazan ayının hemen sonrasında bu kadar abanmanın ama ne yapalım nefsimize hakim olamadık yani olmak istemedik işte....

İşte bir tatil daha bitti , geriye kaldı anılar ve fotoğraflar...

30 Ekim 2006 Pazartesi

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE

Yatağımda huzur içinde, korkmadan, yarın endişesi duymadan yatıyorsam ; bir batılı gibi yaşayıp içimde maneviyatımı, örflerimi, adetlerimi, değerlerimi Türklüğüme layık bir şekilde yaşatabiliyorsam, kadın olarak değer görüyor ve bununla gurur duyabiliyorsam ... ve bu cümleyi çok daha uzatıp size bu ortamda yazabiliyorsam bu yüce ATAM ve kendisi ile amacı için savasmış yürekli vatansever insanlarımız sayesindedir.

Ben bir Atatürk genciyim ve söz veriyorum ki herŞEYE rağmen Atatürkçü ve TÜRK ulusuna layık evlatlarım olacak !!!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE !!!!

Cumhuriyet bayramımız kutlu olsun ....

20 Ekim 2006 Cuma

HERKESE SEKER GIBI BIR BAYRAM DILIYORUM!!!

Son mesai saatleri gelip çatıyor, herkeste bir heyecan bir sevinç... Kıpır kıpır herkesin içi... Güzel bir tatil bizi bekliyor. Bayramın heyecanı herkesi sarmış, kimisi bu arayı fırsat bilip benim gibi :) kendini tatile atacak, kimisi uzun süredir görmediği sevdikleri ile görüşecek, kimisi de boş kalacak büyük şehirlerin keyfini çıkaracak gönlünce...

Uzun zamandır birlikte tatil yapamayan ben ve eşim soluğu Antalya'da alıcaz inşallah..

Herkese mutlu, sevdikleri ile huzurlu ve güzel bir bayram diliyorum !!!!

Bu arada fitre, zekat işlerini halledememiş olanlara, Deniz Feneri'ni tavsiye edebilirim... http://www.denizfeneri.org.tr

İYİ BAYRAMLAR !!!

19 Ekim 2006 Perşembe

KACAMAK KI NE KACAMAK :)

Dün şirketten çıkıp eve giderken,evde de dişe dokunur, iftara yakışır bir birşey yok ... Ne yiyeceğim ben şimdi diye düşünüp herzamanki gibi Yenibosna-Kozyatağı arasındaki deriiin uykuma daldım !!! Köprüye yaklaşmıştık ki Sıla kuşum aradı ve aklımı çeldi ÇOK AFEDERSINNN :)

Eve kebap söyledik , tam teşekküllü hemde .. Adana Asmaaltı Kebapçısından , yıkılıyoooduuu .... Findux lahmacun ile başlayan Künefe ile biten menü :)) Bir yemişiz bir yemişiz ... Afiyet bal olsun , pıt pıt yağ olsun , löp löp et olsun :)))


















Ardından da bol geyikli AVRUPA YAKASI !!! Yine süperdi bence , ROCK FOREVER kardeşiiimm :)

17 Ekim 2006 Salı

PATATES KEKİ

Dün akşam sahur için yaptım patates kekini .. Aslında annemler buna PATATES SALLAMASI derler ama ben o ismi sevmiyorum :)

Ne o SALLAMA ???

patates keki



  • 4 tane orta boy patates
  • 1 tane orta boy soğan
  • 2,5 su bardağı un
  • 3 yumurta
  • 2 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • karabiber , kırmızı biber , nane

Patates ve soğanları ufak küpler halinde doğrayıp, diğer tüm malzemelerle karıştırın. Düz bir tepsiyi ya da kek kalıbını iyice yağlayıp hazırladığınız karışımı dökün.

Önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Yanına da kayısı hoşafı ... Harikaydı valla :))

16 Ekim 2006 Pazartesi

SOSLU BONFILE

Haftasonu kuzenim ve erkek arkadaşı bize iftara geldiler. Onlara güzel bir sofra hazırlamak için cumartesi gününü mutfakta geçirdim.
Menüm ...

-Süzme mercimek çorbası
-Soslu bonfile & pilav & patates kroket
-Zeytinyağlı yaprak dolması
-Yoğurtlu patlıcan salatası
-Kayısı hoşafı
-Salata
-İftariyelik
ve tatlı olarak cheesecake !!!!













Soslu Bonfile

1 kg yumuşak bonfile
Sos:
2 domates
2 sivri biber
1 soğan
3 diş sarımsak
1 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı tereyağ
tuz
karabiber











Sos malzemelerinin hepsini robottan geçirin ve 1/2 su bardağı su ile sulandırıp fırın kabına dizilen bonfilelerin üzerine dökün. Fırın kabının üzerini folyo ile iyice kapatın ve 150 derece fırında 2,5 - 3 saat kadar pişirin.


Pamuk gibi oluyor, yemeye doyamıyor insan :))

VISNELI CHEESECAKE

Cheesecake tarifini ilk kez denedim ama valla bence süper oldu hem görsel hem de tadı açısından...

Önce malzemeler...
Bisküvi:
1 paket finder bisküvi
125 gr margarin (eritilecek)
3 çorba kaşığı pudra şekeri

Beyaz Sos:
550 gr süzme yoğurt
6 çorba kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz
1 çorba kaşığı vanilyalı puding
3 yumurta

Vişne Sosu:
250 gr vişne (dondurulmuş da olur)
250 ml vişne suyu
2 tatlı kaşığı mısır nişastası

Birgün önceden hazırlamakta fayda var; çok daha rahat servis ediliyor ve daha lezzetli oluyor...
Bisküvi malzemelerini rondodan geçirip, tabanı margarinle yağlanmış kelepçeli kalıba döküp, iyice bastırın.

Beyaz sosun malzemelerini yumurtaları teker teker kırarak karıştırın ve kalıptaki bizküvinin üzerine dökün.

Isıtılmış fırında bir süre 200 derecede, sonra 180 derecede daha sonrada üzeri kızarana kadar 150 derecede pişirin. Fırından çıkınca soğumaya bırakıp daha sonra buzdolabında 1 gece bekletin.

Ertesi gün vişneli sosu hazırlayın.

Vişnesuyunu ufak bir tavada nişasta ile topaklanmadan karıştırarak pişirin.Rengi şeffaf oluncaya kadar pişirin daha sonra soğumaya bırakın; soğuturken arada bir karıştırmakta fayda var.

Vişnelerinizi bir gün önce hazırlamış olduğunuz kekin üzerine dizin ve soğuyan vişne sosunuzu vişnelerin üzerlerine dökün.Tekrar buzdolabında min 2-3 saat bekletin.

El oyalıyor gibi gelse de aslında hiç de öyle değil, sonucunu beğeneceksiniz eminim :)

Bu arada bunu çikolatalı yapmak da mümkün, vişne sosu yerine çikolata sosu hazırlayabilirsiniz !!!

13 Ekim 2006 Cuma

YEME DE YANINDA YAT :)

Çalıştığım yer evime hayli uzak olduğu için iftar saatinde genellikle eve yetişemiyorum. Dün de ezan okunduktan yaklaşık 20 dk sonra eve varabildim.

Ama evde beni harika bir sofra bekliyordu :) Canım annecim ve dünyanın en komik kadını Hikmet yani teyzem bizdeydiler ve annem pide yapmışşştıııı !!!! Hem de ne pide...
Bazıları kıymalı bazıları da pastırmalı yumurtalıydı !!!

O kadar dalmışım yemeğe ki sadece pastırmalının resmini çekmek aklıma geldi... Ellerine sağlık canım annemm!!!

Bir ara tarifini alır size de yazarım...

10 Ekim 2006 Salı

ZEYTİNYAĞLI PORTAKALLI KEREVIZ


Herkes sevmez kerevizi; genelde erkekler hele hiç yemezler. Bırak yemeyi kokusundan bile hoşlanmazlar. Ahh onun kokusu, benim en sevdiğim taze sebze kokularından biridir aslında.
Ben de kerevizle geç tanıştım esasen ama şimdi tokken bana bir şey yememi teklif edecek olsalar "O kadar tokum ki kereviz olsa yiyemem" desem yeridir :) Yani kerevizi çookkk severim.

Kerevizi sevmeyenlere bile sevdirecek bir tarifim var elimde ama önyargı varsa ona yapacak bir şeyim malesef ki yok !!

Hemen geçelim tarife, offf akşam olsa da gidip yesem ; şimdi buz gibi de olmuştur ...


  • 3-4 adet kereviz
  • 1 adet havuç
  • 1 adet kurusoğan
  • 2-3 adet sıkmalık portakal
  • 2 adet kesme şeker
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • 1/2 çay bardağı su
  • Süslemek için kereviz yaprakları


Soğanları ay şeklinde (piyazlık) doğruyoruz. Kerevizleri soyup, yarım ay şeklinde dilimleyip bir müddet limonlu suda bekletiyoruz. Havucu da soyarak dilimliyoruz. Portakalların suyunu sıkıyoruz.


Tenceremize zeytinyağını koyup soğanları yumuşayıncaya kadar soteliyoruz. Daha sonra havuç ve kerevizleri de ilave ederek üzerlerine sıkılmış portakal suyu, su, tuz ve şekeri ekleyip yaklaşık 30-40 dk kadar pişmeye bırakıyoruz.


Pişen yemeğimizi servis edeceğimiz tabağa aktarıp soğutuyoruz ve kereviz yaprağı ile süsleyerek soğuk servis ediyoruz.

Bu çok pratik hem de şık görünümlü lezzetli yemeğe bayılacaksınız. Özellikle davet sofralarınızda çok ilgi çekeceğine eminim....

Afiyetle & sağlıkla,

9 Ekim 2006 Pazartesi

PRENSES TATLISI

Dün sabah kalkar kalkmaz attım kendimi mutfağa. Akşam için hazırlanmaya başladım.Kafamda bir menü oluşturdum , hemen uygulamak için kolları sıvadım.
Biz eşimle 8 Mayıs 2004 günü evlendik, o nedenle her ayın sekizini o günden beri farklı geçirmek için özel çaba harcarız. Ya birbirimize ufak hediyeler alırız, ya bir çiçekle gelir eve Engin ya da ben ona özel bir sofra kurarım. Bunu düşünerek dedim ki şöyle tatlı bir şeyler yapayım kocacığıma :)

İşte size çoook kolay bir tatlı, muhakkak seveceksiniz...

Malzemeler:
1 su bardağı irmik
1 lt süt
2 su bardağı toz şeker, fazla tatlı sevmiyorsanız azaltabilirsiniz !
1 paket vanilya
1/2 paket margarin
Dr. Oetker meyve sosu, isterseniz çikolatalı da olur

İrmik, şeker ve vanilyayı bir tencereye koyup, üzerlerine sütü ekleyerek koyulaşana kadar ocakta karıştırarak pişiriyoruz.

Kıvamı koyulaşınca yarım paket margarini de ekleyip, ocagğın altını kapatıyor, margarinin iyice erimesini sağlıyoruz. Tatlıyı koyacağımız borcamın içerisini iyice ıslatıp, rahatça servis yapabilmek için dibinde bir miktar su bırakıyoruz ve tatlıyı ıslak borcama aktarıyoruz. Dr. Oetker'in meyve sosunu üzerindeki tarife uygun şekilde hazırlıyor, sos sıcakken tatlının üzerine döküyoruz.

İşte PRENSES hazir !!! Hepinize afiyet olsun , valla soğuyunca yemeye doyamadık :)


4 Ekim 2006 Çarşamba

ZEYTİNLİ TOMBİK

ZEYTİNLİ TOMBİK

Kocamın en sevdiği şey !!!

Aslında ani bir misafirin geleceği bir pazar öğleden sonrasında keşfettim tombikleri ve şimdi mutfağımın demirbaşlarından biri oldular :)

Evinizde standart bir poğaçayı yapmak için malzemeniz ve zeytininiz varsa bu iş tamamdır !!!

Yani...

2 yumurta (birinin sadece beyazı, sarısı üzerine)
3 kaşık yoğurt
1,5 çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
Alabildiğince un
2 çay kaşığı mahlep
1,5 çay kaşığı kadar tuz
Salata için dilimli zeytin (Fora'nin var, marketlerde satılıyor)... Yoksa ayıklaması size düşecek :)

Zeytin dışında tüm malzemeleri derin bir kapta yoğurun...Standart geyiği ben de uygulayacağım ama ne yapalım öyle denmiş bir kere; kulak memesi kıvamına gelinceye kadar un eklemekten çekinmeyin !!

Hamurunuz kıvama gelince, fora aldıysanız yarım kavanoz kadar, eğer kendiniz ayıkladıysanız sıkılana kadar yapabildiğiniz kadar zeytini (abartmayın ama) hamurunuza ekleyin ve iyice yedirin.

Daha sonra tombik tombik yuvarlaklar yapıp, üzerlerine ayırdığınız yumurta sarılarından sürün..
180 derece fırında üzerleri nar gibi kızarana kadar pişirin...

Sıcakken harika , sakın kaçırmayın :)

3 Ekim 2006 Salı

KEDIDILLI HEDIYE


KEDIDILLI HEDIYE
Annem görmüş bir tv programında, hemen not almış sonra da uygulamış , bizim evlilik yıldönümümüz için ...

Canım anneemmmm!!!!!

Her neyse pastamıza dönelim biz...

Malzemeler :

30 tane kedidili bisküvi (pastanelerde savuer bisküvisi olarak da bilinir)
1 paket finger ya da petibör bisküvi
1 kg çilek ya da şeftali
2 paket hazır vanilyalı puding (evde kendiniz de muhallebi yapabilirsiniz)
5 kaşık margarin
1 paket krem şanti
süt
1 kırmızı kurdele :)

Efendim ... pastanızı kolay yapabilmek için kelepçeli kalıp kullanmanızı tavsiye ediyorum yoksa çok zor oluyor zaptetmesi bisküvileri ...

Önce kelepçeli kalıbınızın içine savuyer bisküvlerini (sanırım 15-17 adet falan alıcaktır max)çevreleyecek şekilde dizin , önüne arkasına dikkat, görüntü bozulmasın !!!

1 paket finger ya da petibörü ocakta erittiğiniz 2 yemek kaşığı (tepeleme) margarin ile robottan geçirip, kum gibi yapın.

Kalıpta duran kedidillerinin ortasına , kedidillerini iyice kenarlara iterek bastırarak yayın. 1/2 kg meyvayı (ne ile yapmak istediyseniz) robottan çekip püre haline getirin.Pudinginizi veya muhallebinizi pişirip, sıcakken 3 yemek kaşığı margarin ile 5 dk. mikserle çırpın.
En alttaki az önce yaydığınız bisküvi tabanının üzerine 1 kat savuyer dökün , meyve püresi gezdirin pudingten dökün..Bunu çerçevede duran bisküvilerin yüksekliğini yarılayana kadar tekrarlayın.

Kremşantinizi hazırlayın, tüm malzemenin üzerine dökün. Pastanızı kalan meyve ve arzu ederseniz benim gibi hindistan cevizi ile süsleyin.

1 gece buzdolabında pastanızı dinlendirin. Ertesi gün kelepçesini açıp kırmızı kurdelenizle süsleyin.

Özel günlerde sevdiklerinize verebileceğiniz güzel bir hediye değil mi ???

Yemek gerçekten bahane !!!!


Merhaba !! O kadar güzel bloglar gezdim ki neden benim de yok dedim :)
Ben Müge .. 29 yaşındayım ve çocukluğumdan beri yemek yapmayı , süslü sofralar hazırlamayı , sevdiklerimle beraber hazırladıklarımı yemeyi çok severim...
Burası da bundan böyle benim için farklı bir ortam olacak paylaşmak için.. Sizi mutlu eden hiçbir şeyden vazgeçmemeniz dileğiyle !!!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails