- Yaklaşık 5 su bardağı un
- 1 çay bardağı su
- 1 yumurta
- tuz
- 1 kase sıvıyağ - ben zeytinyağ kullandım
İç Malzeme:
- 3-4 adet iri patates
- 1 adet orta boy soğan
- 3 yemek kaşığı sıvıyağ
- tuz-karabiber-kırmızıbiber
Üzeri için:
- 2 yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı su
- 3-4 yemek kaşığı sıvıyağ
Derin bir kasenin içerisine ununuzun yarısını koyun, ortasını havuz gibi açın , yumurtayı buraya kırıp suyun yarısını ve arzu ettiğiniz kadar tuzu döküp hamuru yoğurmaya başlayın. Kulak memesi yumuşaklığını elde edene kadar un ve sudan katıp hamurunuzu yoğurun. Yoğurduğunuz hamuru yaklaşık 30 dk kadar üzerine hafif nemli bir bez örtüp dinlendirin.
Not : Unun hepsini kullanmak zorunda değilsiniz.. Su az gelirse ilave edilebilir...
Patateslerinizi haşlayın ve bir çatal yardımı ile ezin. Soğanları yemeklik doğrayın ve yağda hafif soteleyin ve ezdiğiniz patatesle , baharatlarını da ekleyip karıştırın.
Dinlenen hamurunuzdan bir portakal büyüklüğünde parçalar koparıp oklava yardımı ile ince bir şekilde (işte bizim gücümüzün yetmediği nokta) açın. Yufkanızın her yerine gelecek şekilde yağ sürün. Hazırladığınız malzemeden açtığınız yufkanın boyunca paylaştırın ve rulo yapın. Yağlanmış tepsinin ortasından başlayarak spiral şeklinde birbirine ekleyerek böreğinizi oluşturun.
Tüm yufkaları sardıktan sonra üzeri için verilen malzemeleri bir kasede karıştırıp böreğinizin üzerine sürün. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 30 - 40 dakika kadar pişirin.
İşte benim börek maceram :)Herkese güneşli bir haftasonu diliyorum !
Afiyetle ,