Kızlarım geleceği zaman onlara yemedikleri lezzetleri tattırmayı çok seviyorum. Instagramda sayfalar arasında gezinirken buldum bu tarifi ve birebir şekilde uyguladım. Hamuru aynı tutarak üst malzemeyi değiştirmek mümkün.
Malzemeler :
Hamuru için:
*2 su bardağı un
*150 gr soğuk tereyağ
*1/2 su bardağı buzlu su
*1 çay kaşığı tuz
*1 tatlı kaşığı kekik
Üst harcı için:
*1 adet kırmızı soğan
*1/2 mor lahana
*1 yemek kaşığı sirke
*tuz
*kekik
*1/2 su bardağı su
*1 kase lor peyniri
*zeytinyağ
*1 yumurta sarısı
*Kuru biberiye
Yapılışı :
1-Mutfak robotuna hamur malzemelerini koyup direk çalıştırırsanız hamurunuz 2-3 dk sonra toparlanacaktır. Ele yapışmayan, yumuşak bir hamur olmalı, un az gelirse hamuru toparlamalısınız.
2-Hamuru streç filme sarıp buzdolabında en az yarım saat dinlendiriyoruz.
3-Soğanları ay şeklinde doğruyoruz.
4-Bir tavaya 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı koyup soğanları soteliyoruz.
5-Lahanayı rendeleyip ya da ince kesip soğanlara ekliyoruz.
6-Kekik, tuz ekliyoruz.
7-Su ve sirkeyi de katıp suyunu çekene kadar Pişiriyoruz.
8-Pişen lahanayı soğutup peynirle karıştırıyoruz.
9-Yağlı kağıt arasında hamuru yuvarlak açıyoruz.
10-Hamuru yağlı kağıt serili fırın tepsisine alıyoruz.
11-Üzerine iç harcı yayıp kenarlarını kapatıyoruz.
12-Bir yumurta sarısı sürüp biraz biberiye serpiyoruz.
13-180 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
Sıcakken servis ediyoruz.
Afiyetle, sağlıkla