27 Haziran 2022 Pazartesi

MOR LAHANALI GALETTE


Kızlarım geleceği zaman onlara yemedikleri lezzetleri tattırmayı çok seviyorum. Instagramda sayfalar arasında gezinirken buldum bu tarifi ve birebir şekilde uyguladım. Hamuru aynı tutarak üst malzemeyi değiştirmek mümkün. 

Malzemeler :

Hamuru için:
*2 su bardağı un
*150 gr soğuk tereyağ
*1/2 su bardağı buzlu su
*1 çay kaşığı tuz
*1 tatlı kaşığı kekik

Üst harcı için:
*1 adet kırmızı soğan
*1/2 mor lahana
*1 yemek kaşığı sirke
*tuz
*kekik
*1/2 su bardağı su
*1 kase lor peyniri
*zeytinyağ 
*1 yumurta sarısı 
*Kuru biberiye 

Yapılışı :
1-Mutfak robotuna hamur malzemelerini koyup direk çalıştırırsanız hamurunuz 2-3 dk sonra toparlanacaktır. Ele yapışmayan, yumuşak bir hamur olmalı, un az gelirse hamuru toparlamalısınız. 
2-Hamuru streç filme sarıp buzdolabında en az yarım saat dinlendiriyoruz.
3-Soğanları ay şeklinde doğruyoruz.
4-Bir tavaya 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı koyup soğanları soteliyoruz.
5-Lahanayı rendeleyip ya da ince kesip soğanlara ekliyoruz.
6-Kekik, tuz ekliyoruz.
7-Su ve sirkeyi de katıp suyunu çekene kadar Pişiriyoruz.
8-Pişen lahanayı soğutup peynirle karıştırıyoruz.
9-Yağlı kağıt arasında hamuru yuvarlak açıyoruz.
10-Hamuru yağlı kağıt serili fırın tepsisine alıyoruz.
11-Üzerine iç harcı yayıp kenarlarını kapatıyoruz. 
12-Bir yumurta sarısı sürüp biraz biberiye serpiyoruz.
13-180 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz.

Sıcakken servis ediyoruz. 

Afiyetle, sağlıkla 

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails