17 Nisan 2013 Çarşamba

TAVUKLU KABAK SANDAL

Tavuklu Kabak Sandal

Ben bu tarifi sağlıklı ve hafif bir çay daveti menüsü oluştururken yaptım. Yiyen herkes hem doydu hem de keyif aldı. Ana yemek ya da garnitür olarak da servis edebileceğiniz bu pratik tarifi denemelisiniz.

Malzemeler:
  • 4 adet orta büyüklükte kabak
  • 250 gr tavuk göğüs eti (haşlanmış ve didiklenmiş)
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1,5 su bardağı ılık süt
  • 1 yumurta
  • 1 yemek kaşığı tereyağ 
  • 1 kase rendelenmiş taze kaşar peyniri 
  • tuz - karabiber
Yapılışı :
  1. Kabakları soyup boylamasına ortadan ikiye kesiyoruz. İçlerini sandal olacak şekilde oyuyoruz.
  2. Tüm kabaklara aynı işlemi gerçekleştirip, kabakları yumuşayıncaya kadar buharda pişiriyoruz. (Ben tencerenin içine çok az su koyup içine kevgir yerleştirerek buharda pişiriyorum makinam olmadığı için)
  3. Başka bir tencerede tereyağını eritip unu kavuruyoruz.
  4. Un kavrulunca azar azar sütümüzü ilave ediyoruz. Topaklanma olmaması için karıştırmamız önemli.
  5. Sosumuz koyulaşınca ocağın altını kapatıp yumurtayı ilave ederek iyice yediriyoruz.
  6. Tuz ve karabiber ile tatlandırıyoruz.
  7. Didiklenmiş tavukları sosumuza ilave ediyoruz.
  8. Buharda pişen kabakları fırın tepsimize diziyoruz.
  9. Fırını 200 derecede ısıtıyoruz.
  10. Hazırladığımız tavuklu sosu kabakların içine pay ediyoruz.
  11. Üzerlerine kaşar peyniri rendesi koyup fırına veriyoruz.
  12. Peynir eriyip hafif kızarınca sıcakken servis ediyoruz.
Not : Bu yemeği pişirme evresine kadar tüm hazırlıkları ile tamamlayıp misafirleriniz gelmeden pişirmeye alabilirsiniz. Önceden hazırlanıp buzdolabında bekletilmesi uygundur.

Afiyetle & sağlıkla,
Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails