8 Mart 2007 Perşembe

CEVİZLİ KABAK SALATASI

Image Hosted by ImageShack.us


Hazırladığım davet sofrası için yapmış olduğunuz tüm yorumlara teşekkür ediyorum ! Ortak zevklerde buluştuğum siz mutfakseverlerin de taktirini almış olmak son derece motive edici gerçekten.Hele de tarifleri beklediğinizi belirtmeniz ayrı mutluluk verici.Beğenilmenin ötesinde tariflerimin uygulanması herkes gibi beni de çok mutlu ediyor.Tekrar teşekkür ediyorum.

Bugün soframızdan CEVİZLİ KABAK SALATASI'nın tarifini vereceğim sizlere.Esasen belki de birçoğunuzun bilip uyguladığı bir tariftir diye düşünüyorum ancak benim çevremde yer alan Acemi :) mutfak düşkünleri için yine de yazmadan geçemeyeceğim zira harika bir tadı var...

Blogların birbirine katkılarından biridir servis etme şeklim , bunu belirtmem lazım. İsmini üzülerek hatırlayamadığım, bloglar arasında sörf yaparken gözüme çarpan bir sunumdu salataları portakal dilimlerinde servis yapmak.Ben de kabak salatam için denedim, konularım çok etkilendi gerçekten...Hem de servisi çok kolay ve şık oldu.

Malzemeler:

  • 1 kg kabak
  • ince kıyılmış dereotu
  • arzu ettiğiniz kadar iri çekilmiş ceviziçi (fazla ince olmaması lezzeti açısından daha iyi)
  • 1,5 kase süzme yoğurt (kıvamını zevkinize göre ayarlayabilirsiniz)
  • tuz
  • kabakları sotelemek için 1-2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 silme çay kaşığı pudra şekeri
  • 3-4 diş sarımsak
  • Servis için 3 adet portakal ve dereotu

Kabakları rendeleyip, sıvıyağda soteleyin.Kısık ateşte suyunu salması ve sonra da çekmesi gerekiyor.Sarımsakları dövün.Sotelenen kabakları soğumaya bırakın, soğuduktan sonra iyice kalan suyunu sıkın.Kabakları, ceviz ve dereotu ile karıştırın.Daha sonra tuz, sarımsak ve şeker ilave edilmiş süzme yoğurt ile tüm malzemeyi birbirine yedirin.

Portakalları halka halka kabukları ile dilimleyin.Herbir halkanın üzerine salatanızdan koyup, dereotu ile süsleyin.

Afiyetle,


Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails