18 Haziran 2009 Perşembe

ZEYTİNYAĞLI KABAK YEMEĞİ


Kısa bir süre burada olmayacağım. Biraz gidip dinlenme zamanı geldi çok şükür. Dönmenin stresi gitmeden basıyor ya çok kızıyorum kendime aslında ama engel de olamıyorum. Olsun, yine de gitmek güzel.. Dönecek yer olması da güzel diyorum kendime , teselli ediyorum :)

Ben yokken kendinize bahane yaratmayı ihmal etmeyin sakın.Kendiniz için , sevdikleriniz için , iyi hissetmek için, mutlu olmak ve etmek için bahaneleriniz hep cebinizde olsun.

Bugün yazacağım yemek tam bir yaz mutfağı ürünü. Kabak seviyorsanız, yapması pratik, tadı lezzetli bu yemeği de seveceğinize şüphem yok.

Malzemeler:


  • 3-4 adet kabak

  • 1 adet orta boy kuru soğan

  • 2 adet orta boy domates

  • 2 yemek kaşığı pirinç

  • 1/2 çay bardağı zeytinyağ

  • 1 su bardağı su

  • 3-4 adet kesme şeker

  • tuz

  • üzeri için dereotu

Kabaklarımızı yıkadıktan sonra soyucunun tırtıklı kısmı ile kazıyoruz. (Eğer soyucu aleti yoksa çatalla da yapılabilir) Bu şekilde bence çok şık duruyorlar :) Kabaklarımızı halka halka kesiyoruz. Soğanları ufak ufak doğruyoruz. Domatesleri de minik küpler halinde kesip hazırlıyoruz. Pirinci yıkıyoruz.


Tenceremizin önce soğanları koyuyoruz, üzerine kabakları ve domatesleri ilave ediyoruz. Yağını, suyunu, tuzunu, pirinçleri ve şekerini ekleyip, kısık ateşte yaklaşık 30 dk kabaklar yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.


Pişen yemeğimizi soğumaya bırakıyoruz. Servis ederken üzerine ince kıyılmış dereotu serpiyoruz.


Afiyetle kalın, kendinize iyi bakın.


Kısa süre sonra görüşmek üzere !

6 yorum:

Özlem dedi ki...

Yazı bunun için seviyorum işte, artık bol bol zeytinyağlı yemekler pişiriliyor ve ısıtmaya gerek kalmadan afiyetle yeniyor, hem hafif hem lezzetli, hazım derdi olmadan güzelce sindiriliyor, bu tarif de harika olmuş, ellerine sağlık,
sevgilerimle ve iyi tatiller :)

Ordanburdanhayattan dedi ki...

Müge, benim de yaz mutfağımın baştacı sebzesidir kabak. her hafta istisnasız yaparım.zeytinyağlı da harika olur.ellerine sağlık. iyi dinlenmeler sana.

ipek dedi ki...

Bayılıyorum zeytinyağlı kabağa. Ellerine sağlık. Enfes görünüyor.

Selma - DUSBAHCESI dedi ki...

Zeytinyaglilari cok severim. Harika gorunuyor. Ellerine saglik. Hollandadan sevgiler

meryemce dedi ki...

Ben de istiyorum bu güzel yemeklerden:) Öncelikle tariflerinizi paylaştığınız için www.Hobilendik.com ve www.Seyristanbul.com olarak ziyaretçiler adına başarınızın devamını diliyoruz.
Bizler de marifetli bayanlarımızın bloğunu sitemizde ÜCRETSİZ OLARAK tanıtıyoruz. Siz de sitemizde becerikli bayanlarımız arasında yer almak isterseniz lütfen mail ile bildirin.
MERYEM YAĞIZ (meryemce.yagiz@gmail.com)

erotik film izle dedi ki...

bende isterim :)

film izle

film izle

film izle

çizgi film izle

erotik film izle hemen...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails