26 Nisan 2020 Pazar

PEYNİR DOLGULU ÇITIR KABAK



Muratbey peynirleri ile yaptığımız Ramazan projesi için hazırladığım tariflerden ilki buydu.
Çok seveceğinize eminim, şimdiden afiyet olsun.


Malzemeler:
  • Muratbey Izgara Peynir dilimleri (ne kadar yapacağınıza göre değişir)
  • 3 adet kabak
  • Bir kase kıyılmış dereotu
  • 2 yumurta
  • 1 kase un
  • 1 kase çıtır pane harcı ya da galeta unu
  • Kızartmak için sıvıyağ
  • Servis için sarımsaklı yoğurt

Yapılışı:
  1. Kabakları iyice yıkayıp orta kalınlıkta doğruyoruz.
  2. Peynirleri kabakların içinde kalacak büyüklükte kareler halinde kesiyoruz.
  3. İki dilim kabak arasına bir dilim kare kesilmiş peynir ve biraz dereotu koyup sandviç gib hazırlıyoruz.
  4. Bir kasede yumurtaları çırpıyoruz.
  5. Hazırladığımız kabakları önce una sonra yumurtaya en son da çıtır pane harcına ya da galeta ununa bulayarak kızgın yağda her yeri renk değiştirene kadar kızartıyoruz.
  6. Sarımsaklı yoğurt ve dereotu ile servis ediyoruz.
Bu tarifte peynirin akmaması gerekir o yüzden ızgara peynir tercih edilmiştir.

Afiyetle, sağlıkla

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails