Daha önce sizlerle pastane usulü ramazan pidesi tarifi paylaşmıştım. Şimdi ise fırınlardan aldığımız daha çıtır çıtır olan pidelere benzer bir tarif paylaşıyorum. Bu tariften 2 adet orta boy pide çıkmakta.
Malzemeler:
- 2 yemek kaşığı aktif kuru maya
- 2 su bardağı ılık su
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 500 gr un
- yoğurt
- çörekotu
- Mayayı ılık su ve şeker ile karıştırıyoruz.
- Bir kaba unu alıp ortasını havuz şeklinde açıyoruz ve mayalı şekerli suyu bu havuza koyup unu toplamaya başlıyoruz.
- Bu pidenin hamurunun cıvık olması gerekiyor, bol gözenekli çıtır ama sert olmayan bir pide için bu kıvam önemli.
- Elimize azar azar un bulayarak hamuru mümkün mertebe katlaya katlaya 10 dk yoğurup gulüteni hareketlendiriyoruz.
- Hamuru üzerine nemli bez örterek ılık bir yerde1 saat mayalanmaya bırakıyoruz.
- 1 saat sonrasında elimizi yine unlaya unlaya hamuru tekrar yoğuruyoruz.
- İki eşit parçaya ayırıyoruz.
- Fırın tepsisine yağlı kağıt serip üzerine birinci parçayı koyup unladığımız elimizle yuvarlak şekil veriyoruz.
- Bu şekilde 15 dk tepside mayalandırıyoruz.
- Fırını 250 dereceye ayarlıyoruz. Fırının tabanına ısıya dayanıklı bir kapta 1 kase su yerleştiriyoruz.
- Parmaklarımızı ıslatarak üzerin iz yapıp pide deseni çıkartıyoruz.
- Bir fırça yardımı ile hafifçe sulandırılmış yoğurt sürüp çörek otu serpiyoruz.
- Isıttığımız fırına pidemizi verip rengi kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
Afiyetle, sağlıkla
1 yorum:
Ramazan pidesi orjinal gibi olmuş elinize sağlık
Yorum Gönder