Baklava yapmak için aldığım yufka artınca kalanı börek yaparak değerlendirdim. Şahane bir börek oldu.
Malzemeler:
- 18 adet ( 6 uzun kol çıkar) baklava yufkası
- 1/2 çorba kasesi zeytinyağ
- 1 adet yumurta sarısı
İç Harcı:
- 3 dal pırasa
- 150 gr kıyma
- 2 adet orta boy patates
- tuz, karabiber, kırmızı biber
- Zeytinyağ
Yapılışı:
- Pırasaları ince şekilde doğruyoruz.
- Patatesleri minik minik küpler halinde kesiyoruz.
- Bir tencereye yaklaşık 4-5 yemek kaşığı zeytinyağ koyarak kıymayı kavuruyoruz.
- Kıymanın rengi iyice dönünce pırasaları ekliyoruz.
- Pırasalar iyice yumuşayınca patatesleri ekliyoruz ve beraber sotelemeye devam ediyoruz.
- Tuz ve diğer baharatları arzu ettiğimiz kadar ekliyoruz.
- Sürekli karıştırarak bu şekilde 5 dk kadar soteliyoruz.
- Bir adet baklava yufkasını tezgaha serip üzerine bir fırça yardımı ile zeytinyağ sürüyoruz.
- Üzerine ikinci kat yufkayı koyup tekrar yağ sürüyoruz.
- Üzerine üçüncü kat yufkayı koyup iç harcımızdan geniş kısmı boyunca koyarak yufkaları kalın bir rulo olarak sarıyoruz.
- Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine böreği yerleştirip tepsi dolana kadar bu şekilde tekrarlıyoruz. (Benimki aralıklı olarak 6 kol aldı.)
- Son olarak yaptığımız ruloların üzerine yine yağ sürüp sonrasında da yumurta sarısı sürüyoruz.
- 180 derecede üzerleri iyice kızarana kadar pişiriyoruz.
Afiyetle, sağlıkla
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder