Mevlüt pilavı derim ben buna.. Birbirine bu kadar yakışan bir üçlü .. Tam bir öğün, herşeyin dengede olması.. Çocukların da çok sevdiği bu pilavı kim sevmez ..
Malzemeler:
- 1 adet bütün tavuk budu
- 2 su bardağı haşlanmış nohut
- 2 su bardağı pirinç (osmancık ya da baldo)
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 2 yemek kaşığı zeytinyağ
- Tuz
Yapılışı:
- Tavuk budunun üzerine 4 su bardağı su koyup, tuz ekleyerek düdüklüde 20 dk kadar haşlıyoruz.
- Pirinci yıkayıp bir kapta üzerini geçecek kadar kaynamış su ve bir çay kaşığı tuz koyarak 30 dk kadar bekletiyoruz.
- Haşlanan tavuğu soğuduktan sonra derisinden ayırıp tel tel olacak şekilde didikliyoruz.
- Tavuk suyunu soğumaya bırakıyoruz.
- Sıcak suda beklettiğimiz pirinci süzüp nişastasından arındırmak için iyice yıkayıp tekrar süzdürüyoruz.
- Pilavı yapacağımız tencereye tereyağ ve zeytinyağ ekleyerek pirinci çıt çıt ses verene kadar kavuruyoruz.
- Kavurduğumuz pirince (1 bardağa/1,5 bardak su) aynı pirinci ölçtüğümüz bardak ya da kap ile 3 bardak tavuk suyu (soğumuş olmalı) ekliyoruz. Tuz katarak bir kez karıştırıp tencerenin kapağını kapatıyoruz. Ocağın altını kısmıyoruz.
- Pilavımızın suyu iyice azalınca nohutları ekleyerek bir kez karıştırıp tekrar kapağı kapatıyoruz.
- Suyunu çeken pilavı 20 dk kadar kapağı kapalı şekilde dinlendiriyoruz.
- Pilavın üzerine haşlanmış ve didiklenmiş tavuklarda koyup servis ediyoruz.
- Haşlanan tavukları direk demlenen pilava da karıştırabilirsiniz.
Afiyetle, sağlıkla
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder