9 Mayıs 2020 Cumartesi

TAVUKLU NOHUTLU PİLAV


Mevlüt pilavı derim ben buna.. Birbirine bu kadar yakışan bir üçlü .. Tam bir öğün, herşeyin dengede olması.. Çocukların da çok sevdiği bu pilavı kim sevmez .. 

Malzemeler:
  • 1 adet bütün tavuk budu
  • 2 su bardağı haşlanmış nohut
  • 2 su bardağı pirinç (osmancık ya da baldo)
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ
  • Tuz
Yapılışı:
  1. Tavuk budunun üzerine 4 su bardağı su koyup, tuz ekleyerek düdüklüde 20 dk kadar haşlıyoruz.
  2. Pirinci yıkayıp bir kapta üzerini geçecek kadar kaynamış su ve bir çay kaşığı tuz koyarak 30 dk kadar bekletiyoruz.
  3. Haşlanan tavuğu soğuduktan sonra derisinden ayırıp tel tel olacak şekilde didikliyoruz.
  4. Tavuk suyunu soğumaya bırakıyoruz.
  5. Sıcak suda beklettiğimiz pirinci süzüp nişastasından arındırmak için iyice yıkayıp tekrar süzdürüyoruz.
  6. Pilavı yapacağımız tencereye tereyağ ve zeytinyağ ekleyerek pirinci çıt çıt ses verene kadar kavuruyoruz.
  7. Kavurduğumuz pirince (1 bardağa/1,5 bardak su) aynı pirinci ölçtüğümüz bardak ya da kap ile 3 bardak tavuk suyu (soğumuş olmalı) ekliyoruz. Tuz katarak bir kez karıştırıp tencerenin kapağını kapatıyoruz. Ocağın altını kısmıyoruz.
  8. Pilavımızın suyu iyice azalınca nohutları ekleyerek bir kez karıştırıp tekrar kapağı kapatıyoruz.
  9. Suyunu çeken pilavı 20 dk kadar kapağı kapalı şekilde dinlendiriyoruz.
  10. Pilavın üzerine haşlanmış ve didiklenmiş tavuklarda koyup servis ediyoruz.
  11. Haşlanan tavukları direk demlenen pilava da karıştırabilirsiniz. 
Afiyetle, sağlıkla


Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails