Ramazan güllaçsız, güllaç ramazansız olmaz.. Ayrılmaz bir ikilidir onlar.
Benim tarifim az tatlı bol sütlü sevenler için. Gülsuyu sevmem, tercihim incecik ve cevizli diyenlere ithafen buyrun benim güllaç tarifim.
Malzemeler:
- 6 büyük boy güllaç yaprağı
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 paket vanilya
- 1 büyük kase ceviz içi
Yapılışı:
- Sütü kaynatmadan sadece şekeri eritecek şekilde şekerle karıştırarak ısıtıyoruz.
- Şeker eridiğinde içine vanilyaları koyup karıştırıp ocaktan alıyoruz.
- Büyük boy bir borcam (Benimki 40*20 cm) hazırlıyoruz.
- Tabana bir kepçe sütten döküyoruz.
- Güllaç yapraklarını kırarak borcama bir kat yapıyoruz.
- Tekrar süt döküyoruz. Bu şekilde üç kat yapıyoruz.
- Cevizlerden süslemek için ayırıp geri kalanını robotta sadece iri iri olacak şekilde ufaltıyoruz. (asla toz değil)
- Orta kata bolca iri iri robotta çektiğimiz cevizleri koyuyoruz.
- Tekrar süt ve güllaç sıralamasına devam ediyoruz.
- Son kata geldiğimizde elimizdeki sütün tamamını dökmüş olmalıyız, kaldıysa yavaş yavaş yedirerek dökmelisiniz.
- Sütünü çeken güllacımızı ayırdığımız cevizlerle süsleyerek servis ediyoruz.
Afiyetle, sağlıkla
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder