Kalan kurumuş yufkaları değerlendirmek için harika bir tarif..Üstelik de çok pratik.
Malzemeler:
- 2 adet yufka
- 2 adet yumurta (1 tanesinin sarısı üzerine)
- 1 şişe soda
- tuz
- 3-4 yemek kaşığı sıvıyağ (ben zeytinyağ kullandım)
- Arasına istediğiniz bir malzeme (ben peynir ve maydanoz kullandım)
Yapılışı:
- 1 yumurtanın beyazı ve sarısını ayırıp, sarısını üzeri için farklı bir kasede bekletiyoruz.
- Kalan yumurta beyazına, diğer yumurta ve sıvıyağı katıp tuz ekleyerek karıştırıyoruz.
- Yufkaları rulo yapıp kesiyoruz.
- Bir fırın kabını katı yağ ile yağlayarak hazırlıyoruz.
- Kestiğimiz yufkaların yarısını alt kata döşüyoruz.
- Üzerine yağlı yumurta karışımını eşit miktarda döküyoruz.
- Üzerine sodanın yarısını gezdirip iç malzememizi koyuyoruz.
- Kalan yufkaları malzemenin üzerine döşüyoruz.
- Kalan yumurta yağ karışımına kalan sodayı ekleyerek karıştırıp her yere eşit gelecek şekilde döküyoruz.
- Son olarak yumurta sarısı sürüp 200 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
Afiyetle, sağlıkla
1 yorum:
Selamlar blogunuzu takipteyim sizde blogumu takip edip son yazıma yorum yazarsanız çok ama çok mutlu olurum :)
Yorum Gönder