Vereceğim tarif aşamalı diye korkmayın.. Muhallebi ve sos temel tarif. İstediğiniz bisküvi, kek ve meyve ile çeşitlendirin. Ama tarifi adım adım uygulayın, eksiltmeyin, malzeme değiştirmeyin :)
Sonra karışmam :)
Tatlının adını kuzenimin adını koydum Duygu Tatlısı..
Malzemeler:
Muhallebisi için;
Kaşıklar tahta kaşık ölçüsüdür. Yani 1 tahta kaşık 2 yemek kaşığına denktir diyebiliriz.
- 3 su bardağı süt
- İlaveten 2 su bardağı süt
- 4 tahta kaşık toz şeker
- 5 tahta kaşık dolusu un
- 50 gr tereyağ
- 1 paket vanilya
Çikolata sos:
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı süt
- 1/2 su bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı kakao
Arasına muz ve petibör bisküvi kullandım.
Yapılışı:
- Bir kapta 3 bardak süt, un, toz şeker ve vanilyayı karıştırıyoruz.
- Tel süzgeçten geçirerek tencereye aktarıp ocağa alıyoruz.
- Sürekli karıştırarak pişiriyoruz.
- Koyulaşınca 1/2 su bardağı süt ekliyoruz, İyice koyu olunca ocaktan alıyoruz.
- Tereyağ ve 1 bardak süt ekleyip yavaştan hızlıya mikserle 5 dk çırpıyoruz.
- Son kalan 1/2 bardak sütü de ekleyip 2-3 dk daha çırpıyoruz.
- Bir tencereye sos malzemelerinin hepsini koyup iyice karıştırdıktan sonra ocağı yakıyoruz.
- Sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişiriyoruz.
- Koyulaştığında ocaktan alıp kabuklanmaması için karıştırarak ilk sıcağını çıkartıyoruz. serin bir yerde bekletiyoruz.
- Servis tabağına ya da küçük kavanozlara önce muhallebi sonra bisküvi olacak şekilde kat kat döşüyoruz.
- Son olarak muz diziyoruz ve çikolata sosu döküyoruz.
- 3-4 saat buzdolabında bekletip servis ediyoruz.
Afiyetle, sağlıkla
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder