13 Mayıs 2019 Pazartesi

REVANİ



Ramazan ayının bereketli sofralarına yakışır geleneksel bir tatlı. 

Malzemeler:
  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı sıvıyağ (ben ayçiçek kullandım)
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı un
Şerbeti için;
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 4 su bardağı su
  • Bir kaç damla limon suyu 

Yapılışı:
  1. Öncelikle şerbetimizi kaynatalım. Su ve şekeri ocağı alıp önce bir müddet şekeri eritmek üzere karıştıralım. Kaynamaya başladığında ocağın altını kısıp 10-15 dk kadar kaynatalım ki özleşsin. Ocağı kapattığımızda bir kaç damla limon sıkıp şerbeti soğumaya bırakalım.
  2. Yumurta ve şekeri iyice krema kıvamına gelene kadar çırpalım.
  3. Krema kıvamına geldiklerinde yoğurt ve sıvıyağ ekleyip bir süre daha çırpalım.
  4. İrmik ekleyerek bir kaçıkla karıştıralım.
  5. Bir kapta un, kabartma tozu ve vanilyayı birleştirelim ve tel süzgeçten eleyerek diğer harcımıza ekleyelim, düşük seviyede bir süre daha çırparak hamurumuzu tamamlayalım.
  6. Bir borcamı katı yağ ile iyice yağlayalım.
  7. Kek harcımızı içine döküp 180 derece fırında kabarıp üzeri kızarana kadar pişirelim. 
  8. Pişen keki fırında çıkarttığımızda 2-3 dk ilk dumanının çıkmasını bekleyelim sonrasında üzerine soğuyan şerbeti her yerine gelecek şekilde dökelim ve çekmesini bekleyelim.
  9. Şerbetini çeken revaniyi dilimleyerek servis edebiliriz.
Afiyetle, sağlıkla



Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails