2 Mart 2012 Cuma
MANDALİNALI CHEESECAKE
Mevcut cheesecake tarifimde sos denemeleri ile farklılıklar yapmaya çalışıyorum zaman zaman. Bu da onlardan biri. Kış mevsiminin ferahlatan meyvesi mandalina ve peynir bence iyi bir uyum yakaladılar.
Cheesecake tarifi aynı..
Sadece içine 1 mandalinanın suyunu da kattım.
Sosu için;
3 mandalinanın suyunu, 1 çay bardağı toz şeker ile kaynatıyoruz. Şeker iyice eriyince 1 tatlı kaşığı buğday nişastasını bir miktar su ile açarak kaynayan sosa ilave ediyoruz. Kıvamı koyulaşınca ocağın altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz.Soğuduktan sonra cheesecakin üzerine yayıp, mandalina dizerek süslüyoruz. Kenarlara da çırpılmış kremşanti ile dekor yapabilirsiniz.
Afiyetle & sağlıkla,
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
12 yorum:
ELLERİNİZE SAĞLIKK..
MUHTEŞEMM GÖRÜNÜYOR..
MUHABBETLE..
:)
çok nefis görünüyor canım ellerine sağlık sevgiler:)
selam görüntü muhteşem, eminim tadida öyledir. ellerine sağlık, sevgiler...
Tek kelime mükemmel görünüyor ellerine emeklerine saglik canim hayirli cumalar öptüm.
mevsimi geçmeden denemeli. görüntü nefis.
Sevgili Müge ,sahane bir görüntü. Ellerine saglik, sevgiler
zehra
Aman Allahım! Mükemmel görünüyor, ellerine sağlık canım.
Teşekkürler bir tutam kekik
Sagol Gül teyzecim
Çok güzel gözüküyor gerçekten, ellerinize sağlık.
Çok güzel görünüyor ve hafif bir tatlı
evet cok güzel
Yorum Gönder