Sayfalar

2 Mart 2012 Cuma

MANDALİNALI CHEESECAKE

Mandalinalı Cheesecake


Mevcut cheesecake tarifimde sos denemeleri ile farklılıklar yapmaya çalışıyorum zaman zaman. Bu da onlardan biri. Kış mevsiminin ferahlatan meyvesi mandalina ve peynir bence iyi bir uyum yakaladılar.

Cheesecake tarifi aynı..
Sadece içine 1 mandalinanın suyunu da kattım.

Sosu için;
3 mandalinanın suyunu, 1 çay bardağı toz şeker ile kaynatıyoruz. Şeker iyice eriyince 1 tatlı kaşığı buğday nişastasını bir miktar su ile açarak kaynayan sosa ilave ediyoruz. Kıvamı koyulaşınca ocağın altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz.Soğuduktan sonra cheesecakin üzerine yayıp, mandalina dizerek süslüyoruz. Kenarlara da çırpılmış kremşanti ile dekor yapabilirsiniz.

Afiyetle & sağlıkla,

12 yorum:

  1. ELLERİNİZE SAĞLIKK..
    MUHTEŞEMM GÖRÜNÜYOR..
    MUHABBETLE..
    :)

    YanıtlaSil
  2. çok nefis görünüyor canım ellerine sağlık sevgiler:)

    YanıtlaSil
  3. selam görüntü muhteşem, eminim tadida öyledir. ellerine sağlık, sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. Tek kelime mükemmel görünüyor ellerine emeklerine saglik canim hayirli cumalar öptüm.

    YanıtlaSil
  5. mevsimi geçmeden denemeli. görüntü nefis.

    YanıtlaSil
  6. Sevgili Müge ,sahane bir görüntü. Ellerine saglik, sevgiler

    zehra

    YanıtlaSil
  7. Aman Allahım! Mükemmel görünüyor, ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  8. Çok güzel gözüküyor gerçekten, ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  9. Çok güzel görünüyor ve hafif bir tatlı

    YanıtlaSil

Sevgili Yemekbahane takipçisi son derece değerli görüşlerini benimle paylaştığın için çok teşekkür ediyorum.
Sevgiler
Müge Karahan