Sayfalar
▼
2 Mart 2012 Cuma
MANDALİNALI CHEESECAKE
Mevcut cheesecake tarifimde sos denemeleri ile farklılıklar yapmaya çalışıyorum zaman zaman. Bu da onlardan biri. Kış mevsiminin ferahlatan meyvesi mandalina ve peynir bence iyi bir uyum yakaladılar.
Cheesecake tarifi aynı..
Sadece içine 1 mandalinanın suyunu da kattım.
Sosu için;
3 mandalinanın suyunu, 1 çay bardağı toz şeker ile kaynatıyoruz. Şeker iyice eriyince 1 tatlı kaşığı buğday nişastasını bir miktar su ile açarak kaynayan sosa ilave ediyoruz. Kıvamı koyulaşınca ocağın altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz.Soğuduktan sonra cheesecakin üzerine yayıp, mandalina dizerek süslüyoruz. Kenarlara da çırpılmış kremşanti ile dekor yapabilirsiniz.
Afiyetle & sağlıkla,
ELLERİNİZE SAĞLIKK..
YanıtlaSilMUHTEŞEMM GÖRÜNÜYOR..
MUHABBETLE..
:)
Teşekkürler bir tutam kekik
Silçok nefis görünüyor canım ellerine sağlık sevgiler:)
YanıtlaSilselam görüntü muhteşem, eminim tadida öyledir. ellerine sağlık, sevgiler...
YanıtlaSilTek kelime mükemmel görünüyor ellerine emeklerine saglik canim hayirli cumalar öptüm.
YanıtlaSilmevsimi geçmeden denemeli. görüntü nefis.
YanıtlaSilSevgili Müge ,sahane bir görüntü. Ellerine saglik, sevgiler
YanıtlaSilzehra
Aman Allahım! Mükemmel görünüyor, ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilSagol Gül teyzecim
SilÇok güzel gözüküyor gerçekten, ellerinize sağlık.
YanıtlaSilÇok güzel görünüyor ve hafif bir tatlı
YanıtlaSilevet cok güzel
YanıtlaSil