25 Mart 2008 Salı

FRANBUAZLI CHEESECAKE

Gitmek ...


gitmek,
bir eylemdir kendi alfabesinde,
gelmeler gitmelere tutsak...
ama silinir tüm gitmeler
gidenler geldiğinde.
gitmek,
üç sestir bir hecede
incitmez ama asla gitmek
gidenler gittikleri gibi
kaldığı sürece....


Turan Demir




Son yazımda bahsettiğim güzel gülüşlü , pozitif tatlı kadın... Bugün gitti... Öğrenmeye çalıştığı tarzanca Türkçesi ile "ben geliyorum çok çok" diyerek :) Yolun açık olsun mana mou !

Kaldığımız yerden devam ...

Ağzımız tatlansın, yüreğimiz ferahlasın ...

Bir cheesecake iyi giderdi şimdi olsaydı...




Kendi yok tarifi var ....

Buyrun buradan bakın :)






Aslında Limonlu Cheesecake ile yapılışı ve malzemeleri aynı. Sadece bu sefer limon suyu ve rendesini ilave etmedim ve üzerine Franbuaz sos hazırladım..

Yine de malzemeleri tekrarlamak gerekirse :

- 1,5 paket Eti burçak bisküvi
- 100 gr tereyağı
- 3 paket krem peynir (1 paket labne + 2 paket beyaz krem peynir kullandım)
- 1 su bardağı toz şeker
-1 paket vanilya
- 2 yumurta
- 200 ml. (bir küçük kutu) sıvı krema
- 3 çorba kaşığı un

Yapılışını aynen burada belirttiğim şekilde uygulayabilirsiniz.

Kekimiz piştikten sonra soğumaya bırakıyoruz.

Franbuazlı Sos:
  • 100 gr franbuaz
  • 30 gr toz şeker
  • 1 çay kaşığı toz jelatin

Franbuaz ve toz şekeri bir tencereye koyup kısık ateşte şeker eriyene ve franbuaz renk verene kadar pişiriyoruz. Hafifçe kaynamaya başladığında toz jelatini ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz.

Soğuyan cheesecake in üzerine döküyoruz.

Bu aşamada cheesecake in hala kelepçeli kalıpta olması gerekir.

Sosu döktükten sonra üzerine bir streç film koyup buzdolabında 5-6 saat dinlendiriyoruz.

Kalıptan çıkartmadan evvel bir bıçakla kalıbın kenarlarından geçip kekimizi kalıptan çıkartıyoruz.

Krem şanti ile süsleyerek servis edebilirsiniz.

Afiyetle,

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails