5 Mart 2010 Cuma

YAYLA ÇORBASI

yayla corbası



Bir gün açıyor, bahar geldi sanıyoruz. Sonra birden bir bakıyoruz yine havada gri renk hakim. Bu haftasonu için de yağışlı diyorlar. Yani Mart karizmasından hiçbirşey kaybetmeden, performansını tam sergiliyor. Bahara var, bekleyin diyor kıs kıs ..

Mevsim böyle gelgitli olunca çorbasız geçmiyor öğünler hala. Benim en sevdiğim ikinci çorba Yayla Çorbasıdır. İlki ne diye soruyorsunuz sanırım :) O da gelecek , o zaman söylerim. Şuna bak hayatımda heyecan yaratıyorum kendi çapımda :) Üç numarada ise Süzme Mercimek Çorbası gelir.

Sizin sıralamanız nasıl ? Domates Çorbası , Tarhana , Ezogelin .. Ay ben bunları da çok severim.. Dur sıralamam şaşacak galiba :)

Bugün Yayla Çorbasının tarifini vereceğim. Muhakkak çoğunuz yapıyorsunuzdur ama bizimkisi acemi mutfak şeflerine yardım olsun :)

Malzemeler:

  • 1 çay bardağı pirinç
  • 1 su bardağı yoğurt (ekşi olmaması daha iyi sonuç verir)
  • 2 yumurtanın sarısı
  • 3 yemek kaşığı un
  • Kuru nane (2-3 çay kaşığı, arzuya göre arttırılabilir, azaltılabilir)
  • Tuz
  • 2 adet Maggy Tavuk Bulyon
  • 2 yemek kaşığı tereyağ

Pirinçleri patlayana kadar bol suda haşlıyoruz. Derin bir kasede yoğurt ve yumurta sarılarını çırpıp, unu ilave ederek iyice karıştırıyoruz. 2 bardak soğuk su ilave edip bu karışımı inceltiyoruz. Daha sonra hazırladığımız sosu telsüzgeçten geçirerek tenceremizdeki pirinçlere ilave ediyoruz. Tuz, tereyağ ve bulyonunu katıyoruz. (Bulyon tuzlu olduğu için, tuzu eklerken dikkat etmemiz gerekir) Ocakta sürekli karıştırarak pişirdiğimiz çorbamıza ,koyulaştıkça soğuk su ilavesi yaparak istenilen kıvama (herkes için değişken olabilir) gelmesini sağlıyoruz. Kaynayıncaya kadar karıştırmayı bırakmıyoruz. Ocaktan almamıza yakın, nanesini ilave ediyoruz.

Afiyetle, sağlıkla

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails