Adını sadece içindeki malzemelerden almıyor bu salata.. Yerken bile arkadan arkadan damağınızda kalan o lezzeti bir yerlerden tanıdık buluyorsunuz.. "Bir şeye benziyor bu" diyorsunuz..Evet o benzediği şey aşure.. Tek eksiği suyu, sütü, şekeri ... Ama emin olun tadından vazgeçemeyeceksiniz..
Malzemeler:
- 1 su bardağı buğday (haşlanmış ve soğumuş)
- 1 su bardağı maş fasulyesi (haşlanmış ve soğumuş)
- 2 su bardağı nohut (haşlanmış ve soğumuş)
- 1 portakal
- 1 çay bardağı ay çekirdeği içi
- 1 çay bardağı cranberry (yabanmersini/turna yemişi) Ben Peyman kullandım.
- 1 avuç ince kıyılmış dereotu
- 1 avuç ince kıyılmış taze nane
- 1 avuç ince kıyılmış maydanoz
- 1 su bardağı kuru kayısı
- 1 portakalın suyı
- 1/2 çay bardağı zeytinyağ
- tuz
Yapılışı :
- Tüm bakliyatları önceden haşlayıp soğutuyoruz. (Ben bir gece önceden hazırladım)
- 1 portakalın kabuklarını soyup ufak ufak doğruyoruz.
- Yabanmersinlerinin yarısını da bir iki parçaya kesiyoruz, yarısı bütün kalıyor.
- Yeşillikleri ince ince doğruyoruz.
- Kuru kayısıları da 3-4 parçaya kesiyoruz.
- Portakal suyu ve zeytinyağını tuzla bir kasede ya da kavanozda iyice karıştıyoruz.
- Derin kapta tüm malzemeleri (bütün bıraktığımız yabanmersinleri hariç) iyice karıştırıp servis tabağına alıyoruz. Üzerine bütün yabanmersinlerinden serperek salatamızı ikrama hazır hale getiriyoruz.
Afiyetle & sağlıkla,
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder