Geceden yapılıp misafir gelmeden pişirilerek servis edilen şeylere bayılırım. Çalışıyorum ama çalışmama rağmen misafiri çok seviyorum. Öyle mutfakta geçirebileceğim saatlerim yok. Öyle olunca buna benzer akşamdan hazırlayabileceğim tarifler çok işime geliyor. Bu tarifi Selin Kutucular'ın kitabında görmüştüm, kendimce uyarladım. Tadı çok beğenildi.. Denemenizi tavisye ederim, iyi bir kahvaltı böreği..
Malzelemer:
- 1 paket tost ekmeği
- 3,5 su bardağı süt
- 2 yumurta
- 2 yemek kaşığı zeytinyağ
- Tuz
- Arası için ben tel peynir kullandım, kaşar peynir, dil peyniri, mozeralla gibi eriyen peynirler olabilir..
- Sucuk
Yapılışı:
- Pişireceğimiz kabın her yerini iyice margarin/tereyağ ile yağlayarak hazırlıyoruz.
- Tost ekmeklerinin kenarlarını kesiyoruz.. Ben 1 paketten 4 dilim eksik kullandım, kabımın boyutuna göre siz de dengeleyebilirsiniz.
- Bir kasede süt, yumurta, zeytinyağ ve tuzu çırpıyoruz.
- Fırın kabının tabanına ekmekleri diziyoruz. Üzerine sostan döküyoruz bolca..
- Sonra tel peynir seriyoruz.
- Tekrar ekmek dizerek, sosla ıslatıyoruz.
- Yine tel peynir diziyoruz, bu sefer sucuklardan da dizdim. (ben tam orta kata sucuk koydum, diğer katlara sadece peynir dizdim)
- Yine ekmek, yine sos ve yine peynir..
- Eğer son kat ekmekteyseniz tüm ekmeklerin üzerine kalan tüm sosu döküyoruz ve bu şekilde bir streç filme sarıp buzdolabına kaldırıyoruz.
- Sabah/misafir ne zaman gelecekse fırını 200 derecede ısıtıp üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
- Sıcakken servis ediyoruz.
Afiyetle & sağlıkla,
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder