Kasım ... Sonbaharın son demi.. Bu sabah arabaya oturduğumda hissettiğim şeyi hiç özlemediğimi farkettim.. Üşümek, delice üşümek.. Termometre 6 dereceyi gösteriyordu ve tamam dedim.. Kış geliyor..
Madem bugün çok üşüdüm o zaman bir çorba tarifi yazayım dedim.. Fotoğraf tam istediğim gibi olmadı ama bizim amacımız zaten çorbanın kendisi .. Değil mi :)
Malzemeler:
- 5 parça tavuk kalça şiş (Ben göğüs etini çok sevmiyorum o yüzden tavuğun yağlı tarafından tercih ediyorum, sizler göğüs de kullanabilirsiniz - 2 parça yeterli olacaktır)
- 1 su bardağı tel şehriye
- 1 yumurta , bir iki damla limon
- Tavuk suyu (Yaklaşık 2,5 litre)
- 2 yemek kaşığı Tereyağ, 1 yemek kaşığı zeytinyağ
- Tuz
- Karabiber
Yapılışı:
- Tavukları tuz, karabiber eklediğiniz suda (sonrasında bu suyu çorbada kullanacağız) iyice yumuşayıncaya kadar haşlıyoruz.
- Haşladığımız tavukları çok küçük olmayacak şekilde parçalara bölüyoruz.
- Tereyağ ve zeytinyağı bir tencereye alıp haşladığımız tavukların suyunu ilave ediyoruz. Su kaynayınca şehriye ve tavukları ekliyoruz. Tuz ile tatlandırıyoruz.
- Bir kasede limon ve yumurtayı beraber çırpıyoruz.
- Çorbayı bir taşım kaynattıktan sonra bir kaşık çorbadan çırpılmış yumurtaya katıp ısısını dengeliyoruz.Bir iki kaşık daha bu şekilde yumurtayı aynı ısıya getirmek üzere katarak karıştırıyoruz.
- Sonrasında aynı anda çorbayı karıştırmaya dikkat ederek yumurta ve limonlu karışımı çorbaya hızlıca ekliyoruz. Bu aşamada yumurtanın kesilmemesi önemli.
- Ocağın altını kapatarak çorbamızı 5-10 dk kadar şehriyelerin iyice şişmesi için bekletiyoruz.
- Sonrasında servis ediyoruz.
Afiyetle , sağlıkla
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder