Usulen yazıyorum tarifini.. Bu arada instagram hesaplarımdan @yemekbahane @mugekarahan tariflerimi takip edebilirsiniz..
Malzemeler:
- 7-8 adet kapya biberi (kırmızı biber)
- 3 yemek kaşığı zeytinyağ
- 2 su bardağı süzme yoğurt
- 5 yemek kaşığı sarımsaklı yoğurt (süzme değil, kıvamını açmak için de normal yoğurt kullanalım)
- Tuz
- 1 su bardağı iri kıyılmış ceviz
- 3 yemek kaşığı susam
- 4 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
Yapılışı :
- Kapya biberleri küp şeklinde ufak ufak doğuyoruz.
- Bir tavaya 3 yemek kaşığı zeytinyağını koyup biberleri iyice yumuşayıncaya kadar kavuruyoruz. (buraya kadar misafirleriniz gelmeden bir gün önce yapıp ertesi gün yoğurt ve sosla hazır hale getirebilirsiniz.)
- Bir kasede süzme yoğurt ve sarımsaklı yoğurdu karıştırıp biberleri içine koyalım, tuz ilave edip karıştıralım.
- Bu karışımı servis edeceğimiz tabağa alalım.
- Bir tavaya yine zeytinyağ koyup iri iri doğranmış ceviz ve susamı hafif renkleri dönene kadar kavuralım (aman yakmayın sakın) :)
- Son olarak toz biberi ekleyerek hazırladığımız bu sosu yoğurtlu mezenin üzerine dökelim..
Afiyetle , sağlıkla
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder