Sayfalar

7 Haziran 2013 Cuma

ELMALI HALKA KURABİYE

Elmalı Halka Kurabiye

Sofra Dergisinin Nisan 2013 sayısında yayınlanan tariflerimden biri.. Benim de sıkça yaptığım, şipşak tariflerden aslında.. Yiyenler bunun bu kadar kolay ve pratik oluşuna şaşırıyorlar. Ben aslında elmasız yapardım, Sofra dergisi için elmalı denedim, müthiş oldu diyebilirim..
Elmalı ya da sade denemenizi muhakkak tavsiye ediyorum hele de son dakika misafirleri ve ani tatlı krizleri için birebir ...

Malzemeler:
  •  2,5 su bardağı un
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 60 gr tereyağ
  • 1 paket vanilya
  • 2 yumurta
  • 1 çay bardağı iri dövülmüş fındık
  • 1 elma
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • Kızartmak için sıvıyağ
  • Servis ederken pudra şekeri


Yapılışı:

  1. Un, pudra şekeri, vanilya, yumurta, tarçın ve fındığı ele yapışmayan bir hamur elde edinceye kadar yoğuruyoruz.
  2. Ufak ufak doğranmış elmaları da ilave edilerek hamuru minik halka formunda şekillendiriyoruz.
  3. Kızgın yağda çevirerek kızartıyoruz.
  4. Kağıt havlu serili tabakta bekletip üzerine pudra şekeri serperek servis ediyoruz.
Afiyetle & sağlıkla,

5 Haziran 2013 Çarşamba

UZMAN TV - ENGİNAR SALATASI VİDEOLU TARİF

Enginar Salatası

Bir süredir Uzman TV ile güzel bir proje gerçekleştiriyorum. Videolu tarifleri hazırladığımız bu çalışmanın mevsime en uygunlarından biri de bu salata oldu. Taze enginarla çok sağlıklı ve bir o kadar da lezzetli bir salata hazırlamak isterseniz videolu tarifimi lütfen seyredin. Arşivde malzeme listesi olsun diye buraya da malzeme listesini ekliyorum.

Malzemeler:
  • 1 adet piyaz doğranmış kuru soğan
  • 5 adet çanak enginar
  • 1 su bardağı konserve ya da haşlanmış bezelye
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • Yarım demet ince kıyılmış maydanoz
  • Yarım demet ince kıyılmış dereotu
  • Yarım demet ince kıyılmış taze soğan
  • Yarım limon
  • Yarım tatlı kaşığı tuz
  • Yarım tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 kase cherry domates
Yapılışı :

  1. Zeytinyağının yarısını düdüklü tencereye koyup soğanları soteliyoruz.
  2. Enginarları iri iri doğrayarak sotelenen soğanlara ilave edip 1 çay kaşığı tuz ile tatlandırıyoruz.
  3. Yaklaşık 1- 1,5 su bardağı su ilave edip düdüklüde 15-20 dk kadar pişiriyoruz. (Düdüklünüzün yapısına göre suyu ayarlamanızı tavsiye ederim)
  4. Pişen enginarları düdüklüden salatayı karıştıracağımız kaseye alıyoruz.
  5. Domates dışındaki kalan tüm malzemeleri salataya ekleyip enginarları zedelemeden karıştırıyoruz.
  6. Servis tabağına alıp domateslerle süslüyoruz.

Afiyetle & sağlıkla,

1 Haziran 2013 Cumartesi

BİR ÇAY DAVETİ MENÜSÜ VE KURU DOMATESLİ RUŞEYMLİ EKMEK

Çay Daveti

Salata ağırlıklı çay sofralarını aslında daha çok tercih ediyorum, hem daha doyurucu oluyor, hem de daha sağlıklı. Gelen konuklarımın da bu hoşuna gidiyor aslında, öğle saatine denk gelen bu buluşmalarda doyurucu bir sofra kurmuş oluyorum. Salataların yanına ya bir börek ya da ekmek ikram ediyorum. Bu sefer çay daveti menümüzde kısır, kuru börülce salatası, kereviz salatası ve kuru domatesli ekmek vardı.

Kuru Domatesli Örgü Ekmek

Kuru domatesli ekmeği ise yine makinada mayalayıp fırında pişirdim. Baget şeklide pişirdiğim ekmeği dilimleyerek servis ettim.
Aynı ölçülerle direk ekmek makinanızda da pişirme yapabilirsiniz.

Malzemeler:
  • 2 su bardağı tam buğday unu
  • 1 su bardağı ruşeym
  • 1,5 tatlı kaşığı instant maya
  • 1,5 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağ (oda ısısında yumuşamış)
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 1/4 su bardağı ılık su
  • 1 kase dilimlenmiş kuru domates
Yapılışı: 
  1. Kuru domates dışında kalan malzemeleri varsa ekmek makinasında yoksa elimizle yoğurup 1,5 saat ılık bir ortamda mayalandırıyoruz. (elimizle yoğurduysak üzerini bir bezle örtmemiz gerekir)
  2. Fırınımızı 160 derecede ısıtıp, tepsimize yağlı kağıt seriyoruz.
  3. Mayalanan hamurumuzu elimizle dikdörtgen şekilde açarak (elimizi hafifçe sıvıyağla yağlarsak daha rahat çekiştirebiliriz) ortasına kuru domatesleri koyup rulo yapıyoruz. Tepsi boyunda ekmeğimizi şekillendirip fırında pişmeye bırakıyoruz.
  4. Üzeri kızarana kadar pişirip fırından aldıktan sonra bir müddet içini çekmesini bekliyoruz.
Afiyetle & sağlıkla,