Yemek pişirmek için az mı vaktiniz var? O zaman bu tam size göre bir tarif ...
Bu yemeğin yanına bir de pilav ... ohhh yeme de yanında yat..
Malzemeler:
- 4 adet tavuk but (baget)
- 2 adet dilimlenmiş patates
- 1 adet dilimlenmiş havuç
- 2 adet rendelenmiş domates
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 su bardağı su
- tuz - karabiber
- 2 yemek kaşığı tereyağ
Yapılışı :
- Bagetleri düdüklüde 1 bardak su ile sadece 5 dk kadar haşlıyoruz (Bu yemeğin fırında daha çabuk pişmesini sağlayacak)
- Fırın tepsisine haşlanan bagetleri dilimlenmiş patatesleri, havuçları koyup tereyağını bagetlerin üzerlerine paylaştırıyoruz.
- Domates rendesi, salça, tuz, karabiber ve tavukları haşladığımız su ile bir sos hazırlayıp bunu yemeğin üzerine döküyoruz.
- Fırını 200 derecede ısıtıp yemeğimizi patatesleri yumuşayıp tavuklar kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
Afiyetle & sağlıkla,
5 yorum:
Offff su an olsa da yesem. Cok guzel gorunuyor. Ellerinize saglik.
Butun tekini çaldım, hakkını helel et, kokusuna dayanamadım kiii :))
benimde kurtarıcı yemeklerimden dir kendisi ellerine sağlık:)
bu arada kuzunun doğum günü postunu bekliyorum haberin olsun:)
Fırında yapılan her şeyi beğenirim. Bunu da zevkle yapıcam, gayet güzel görünüyor.
Keske benim de esim guzel yemek yapsa.
Yorum Gönder