Sayfalar

15 Mayıs 2013 Çarşamba

FIRINDA PATATESLİ TAVUK BUT

Fırında patatesli tavuk but


Yemek pişirmek için az mı vaktiniz var? O zaman bu tam size göre bir tarif ...
Bu yemeğin yanına bir de pilav ... ohhh yeme de yanında yat..

Malzemeler:
  • 4 adet tavuk but (baget)
  • 2 adet dilimlenmiş patates
  • 1 adet dilimlenmiş havuç
  • 2 adet rendelenmiş domates
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 su bardağı su 
  • tuz - karabiber
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
Yapılışı :

  1. Bagetleri düdüklüde 1 bardak su ile sadece 5 dk kadar haşlıyoruz (Bu yemeğin fırında daha çabuk pişmesini sağlayacak) 
  2. Fırın tepsisine haşlanan bagetleri dilimlenmiş patatesleri, havuçları koyup tereyağını bagetlerin üzerlerine paylaştırıyoruz.
  3. Domates rendesi, salça, tuz, karabiber ve tavukları haşladığımız su ile bir sos hazırlayıp bunu yemeğin üzerine döküyoruz.
  4. Fırını 200 derecede ısıtıp yemeğimizi patatesleri yumuşayıp tavuklar kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
Afiyetle & sağlıkla,


5 yorum:

  1. Offff su an olsa da yesem. Cok guzel gorunuyor. Ellerinize saglik.

    YanıtlaSil
  2. Butun tekini çaldım, hakkını helel et, kokusuna dayanamadım kiii :))

    YanıtlaSil
  3. benimde kurtarıcı yemeklerimden dir kendisi ellerine sağlık:)
    bu arada kuzunun doğum günü postunu bekliyorum haberin olsun:)

    YanıtlaSil
  4. Fırında yapılan her şeyi beğenirim. Bunu da zevkle yapıcam, gayet güzel görünüyor.

    YanıtlaSil
  5. Adsız4:07 ÖS

    Keske benim de esim guzel yemek yapsa.

    YanıtlaSil

Sevgili Yemekbahane takipçisi son derece değerli görüşlerini benimle paylaştığın için çok teşekkür ediyorum.
Sevgiler
Müge Karahan