Daha önce de katılmış olduğum bu davete büyük keyif alarak katıldığımı söylemek istiyorum. Hem ürünlerinin her birini çok beğenerek kullandığım İglo'nun kullanıldığı yeni tarifleri tecrübe etmek hem de sevdiğim insanlarla beraber olmak son derece mutlu etti beni. O gece 4 farklı tarif denedik ve elbette sonunda oturup doyumsuz bir sohbetle hepsini afiyetle yedik. Sizlerle de bu tarifleri paylaşmak istiyorum, keyifle yapacağınıza eminim.
Malzemeler: (2-3 kişilik)
- Yarım demet maydanoz
- Yarım demet taze nane
- 3 taze soğanın yeşil kısımları
- 1 kase İglo mısır
- 2 diş sarımsak
- 1 domates
- 1 su bardağı ince bulgur
- Nar ekşisi
- 1 limonun suyu
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- Tuz
Yapılışı :
- Maydanoz, taze nane, soğan, sarımsaklar ve domatesi küçük doğruyoruz.
- Bulgur ve İglo mısırı kapaklı bir kaba alıp bir parmak üzerlerine geçecek şekilde sıcak su döküp 20 dakika kadar demlendiriyoruz.
- Yumuşayan bulgura doğradığımız diğer malzemeleri ekliyoruz.
- Nar ekşisi, limon suyu, zeytinyağı ve tuzu ilave edip karıştırıyoruz.
- Servis tabağına alıp servis yapıyoruz.
Afiyetle & sağlıkla,
1 yorum:
Mısırlı tabuleyi hiç denememiştim,çok güzel olmuş..En kısa zamanda yapacağım,ellerinize sağlık..
Yorum Gönder