23 Ağustos 2010 Pazartesi

TEL ŞEHRİYELİ PİLAV

telşehriyeli pilav




Herkesin evinden bir tarif daha..
Arşivlerde durması, acemi mutfak şeflerine yardımcı olması adına blogda olsun istedim.




Malzemeler:

  • 2 su bardağı pirinç
  • 1/2 su bardağı tel şehriye
  • 2 tepeleme yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı mısırözü yağı
  • 2 adet Maggy Tavuk bulyon (arzu etmeyen kullanmayabilir ya da taze tavuk suyu tercih edilebilir)
  • tuz
  • 2 adet kesmeşeker
  • Su




Pirinçlerimizi yıkayıp sıcak suda yaklaşık 20-30 dk kadar bekletiyoruz. Tenceremize yağları koyup eritiyoruz. Şehriyeleri ilave edip renkleri dönene kadar kavuruyoruz. Suyunu süzdüğümüz pirinci de ilave edip kavurmaya devam ediyoruz. Pirinçler de kavrulunca üzerine 3,5 su bardağı oda ısısında su ilave ediyoruz. Bulyon, tuz (bulyon ekleyenler tuzu fazla kaçırmamalı) ve şekerini katıp bir iki tur karıştırıp tencerenin kapağını kapatıyoruz. Orta kuvvetteki ateşte suyunu çekene kadar pişirdiğimiz pilavımızı servis edene kadar demlenmeye bırakıyoruz.




Afiyetle & sağlıkla,

21 yorum:

kalpkurabiye dedi ki...

Bizden tarifleri de görmek güzel oluyor bazen hani bir "es" vermek gibi..
Ellerinize sağlık Müge Hanım, eminim ki çok kişiye derman olacaksınız..
mutlu haftalar dilerim..
sevgiler..

NzlGl dedi ki...

Elinize sağlık,

sevgiler

anneanneninemekleri dedi ki...

Pilavsız olmaz.Elinize sağlık.

gulsev dedi ki...

Ben bulyonların zararları nedeniyle evime almıyorum. Alışkın olmadığım için başka yerde kokusunu aldığımda o pilavı yiyemiyorum bile...
Pilavlar olmazsa olmazlarımız yemeklerin yanında bende bu aksam için etli olarak hazırlayacağım. Sizin şeker ilaveniz ilgimi çekti doğrusu, sade pilavda deneyeceğim.
Elinize sağlık.

Unknown dedi ki...

ellerine saglık.

Betül KAVAL dedi ki...

pilav çok sevmem ama bu beni ye diyor resmen. elleirne sağlık canım..

sevgiler

Devastator Usta dedi ki...

elinize sağlık hem pilav çok lezzetli görünüyor hem de fotoğraf kalitesi çok güzel. çok teşekkürler.

Devastator Usta dedi ki...

bol şehriyeli de daha da lezzetli oluyor bu arada.

YeMeK vAkTi dedi ki...

Ellerine sağlık tane tane olmuş pilavın gerçekten nefis

aleyna dedi ki...

elleinize sağlık.benimde en sık yaptığım pilavdır.hayırlı iftarlar

TÜLİN-sihirli tatlar dedi ki...

Müge'ciğim pilavın her hali nasıl güzel birşeydir.şehriyeli olanıda sırf yoğurtla yıyeceksın tadına doyum olmaz.çok güzel görünüyor canım ellerine sağlık sevgiler:)

evatolyesi dedi ki...

Çok güzel gözüküyor tane tane ellerinize sağlık.
Sevgiler:)

Narince dedi ki...

Olsun tabii ya. Bu güzellik eksik kalmasın.

yemekbiraşk dedi ki...

ama tane tane olmuş ne acemiliği mutlaka blogda olmalı :))
ellerinize sağlık..
sevgiyle kalın

ebru dedi ki...

Sevgili Müge. Pilav çok lezzetli ve harika görünüyor. Ellerine sağlık.

MUTFAKISTAN dedi ki...

HARIKA GORUNUYOR PILAV DEDIGIN SEHRIYELI OLUR DERIM HEP
AFIYET OLSUN
SEVGILER

Ordanburdanhayattan dedi ki...

bence pilav illa ki şehriyeli olmalıdır, arpa ya da tel şehriye hiç farketmez ama illa biri olmalı. harika görüntü. eline sağlık

TARİF BAHÇESİ dedi ki...

Merhaba, pilav enfes duruyor, tane tane. Ellerinize sağlık.

özlem dedi ki...

ellerine sağlık

Yemekbahane dedi ki...

Teşekkür ediyorum tüm güzel, övgü dolu yorumlarınız için. bereketli sofralarda görüşmek üzere her zaman..

Sevgiler,
Müge

çeşnici Handan dedi ki...

Tane tane mis gibi olmuş ellerine sağlık.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails