Herkesin evinden bir tarif daha..
Arşivlerde durması, acemi mutfak şeflerine yardımcı olması adına blogda olsun istedim.
Malzemeler:
- 2 su bardağı pirinç
- 1/2 su bardağı tel şehriye
- 2 tepeleme yemek kaşığı tereyağ
- 1 yemek kaşığı mısırözü yağı
- 2 adet Maggy Tavuk bulyon (arzu etmeyen kullanmayabilir ya da taze tavuk suyu tercih edilebilir)
- tuz
- 2 adet kesmeşeker
- Su
Pirinçlerimizi yıkayıp sıcak suda yaklaşık 20-30 dk kadar bekletiyoruz. Tenceremize yağları koyup eritiyoruz. Şehriyeleri ilave edip renkleri dönene kadar kavuruyoruz. Suyunu süzdüğümüz pirinci de ilave edip kavurmaya devam ediyoruz. Pirinçler de kavrulunca üzerine 3,5 su bardağı oda ısısında su ilave ediyoruz. Bulyon, tuz (bulyon ekleyenler tuzu fazla kaçırmamalı) ve şekerini katıp bir iki tur karıştırıp tencerenin kapağını kapatıyoruz. Orta kuvvetteki ateşte suyunu çekene kadar pişirdiğimiz pilavımızı servis edene kadar demlenmeye bırakıyoruz.
Afiyetle & sağlıkla,
Bizden tarifleri de görmek güzel oluyor bazen hani bir "es" vermek gibi..
YanıtlaSilEllerinize sağlık Müge Hanım, eminim ki çok kişiye derman olacaksınız..
mutlu haftalar dilerim..
sevgiler..
Elinize sağlık,
YanıtlaSilsevgiler
Pilavsız olmaz.Elinize sağlık.
YanıtlaSilBen bulyonların zararları nedeniyle evime almıyorum. Alışkın olmadığım için başka yerde kokusunu aldığımda o pilavı yiyemiyorum bile...
YanıtlaSilPilavlar olmazsa olmazlarımız yemeklerin yanında bende bu aksam için etli olarak hazırlayacağım. Sizin şeker ilaveniz ilgimi çekti doğrusu, sade pilavda deneyeceğim.
Elinize sağlık.
ellerine saglık.
YanıtlaSilpilav çok sevmem ama bu beni ye diyor resmen. elleirne sağlık canım..
YanıtlaSilsevgiler
elinize sağlık hem pilav çok lezzetli görünüyor hem de fotoğraf kalitesi çok güzel. çok teşekkürler.
YanıtlaSilbol şehriyeli de daha da lezzetli oluyor bu arada.
YanıtlaSilEllerine sağlık tane tane olmuş pilavın gerçekten nefis
YanıtlaSilelleinize sağlık.benimde en sık yaptığım pilavdır.hayırlı iftarlar
YanıtlaSilMüge'ciğim pilavın her hali nasıl güzel birşeydir.şehriyeli olanıda sırf yoğurtla yıyeceksın tadına doyum olmaz.çok güzel görünüyor canım ellerine sağlık sevgiler:)
YanıtlaSilÇok güzel gözüküyor tane tane ellerinize sağlık.
YanıtlaSilSevgiler:)
Olsun tabii ya. Bu güzellik eksik kalmasın.
YanıtlaSilama tane tane olmuş ne acemiliği mutlaka blogda olmalı :))
YanıtlaSilellerinize sağlık..
sevgiyle kalın
Sevgili Müge. Pilav çok lezzetli ve harika görünüyor. Ellerine sağlık.
YanıtlaSilHARIKA GORUNUYOR PILAV DEDIGIN SEHRIYELI OLUR DERIM HEP
YanıtlaSilAFIYET OLSUN
SEVGILER
bence pilav illa ki şehriyeli olmalıdır, arpa ya da tel şehriye hiç farketmez ama illa biri olmalı. harika görüntü. eline sağlık
YanıtlaSilMerhaba, pilav enfes duruyor, tane tane. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilellerine sağlık
YanıtlaSilTeşekkür ediyorum tüm güzel, övgü dolu yorumlarınız için. bereketli sofralarda görüşmek üzere her zaman..
YanıtlaSilSevgiler,
Müge
Tane tane mis gibi olmuş ellerine sağlık.
YanıtlaSil