Sofra Dergisinin Nisan 2013 sayısında yayınlanan tariflerimden biri.. Benim de sıkça yaptığım, şipşak tariflerden aslında.. Yiyenler bunun bu kadar kolay ve pratik oluşuna şaşırıyorlar. Ben aslında elmasız yapardım, Sofra dergisi için elmalı denedim, müthiş oldu diyebilirim..
Elmalı ya da sade denemenizi muhakkak tavsiye ediyorum hele de son dakika misafirleri ve ani tatlı krizleri için birebir ...
Malzemeler:
- 2,5 su bardağı un
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 60 gr tereyağ
- 1 paket vanilya
- 2 yumurta
- 1 çay bardağı iri dövülmüş fındık
- 1 elma
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- Kızartmak için sıvıyağ
- Servis ederken pudra şekeri
Yapılışı:
- Un, pudra şekeri, vanilya, yumurta, tarçın ve fındığı ele yapışmayan bir hamur elde edinceye kadar yoğuruyoruz.
- Ufak ufak doğranmış elmaları da ilave edilerek hamuru minik halka formunda şekillendiriyoruz.
- Kızgın yağda çevirerek kızartıyoruz.
- Kağıt havlu serili tabakta bekletip üzerine pudra şekeri serperek servis ediyoruz.
Afiyetle & sağlıkla,
11 yorum:
Merhabalar,
Ellerinize sağlık bayıldım kurabiyeye. İzninizle bir tane de aldım. Bloğunuzu çok beğeniyorum ve takipteyim. Bana da beklerim. Sevgilerimle,
merhaba,
tereyagini eritmeden hamura mi karistiriyoruz?
Harika bayılırım elmalı kurabiyelere ellerine sağlık sevgiler :)
hmm ellerine sağlık nefis bir görüntü
sevgiler
çok güzel görünüyor,elmalı her lezzeti severim,ellerine sağlık canım...
Çok güzel görünüyor. En kısa zamanda denemek istiyorum sabırsızlıkla. :) ellerinize sağlık
çok kolay bir tarife benziyo hemen denicem elmalı herşeye bayılırım
Çok güzel ve kolay görünüyor :)Ellerinize sağlık
http://pastamolasi.blogspot.com/
paylaşım için teşekkürler
http://pinarintarifdefteri.blogspot.com/ canım ellerine sağlık..tarıfı yazıp denedım cok begendım ...teşekkürler.canım takıpcınım..canık bugunki erıklı kurabıyelerınde harıka gorunuyor.canım bende beklerım sayfama.memnun olurum..sevgılerımle
Ayyy müge hanım;
tarifinize bayıldım mutlaka yapacağım.
Sevgiler;
Yorum Gönder