Ajanda'nın bu ayki sayısında Bir Kaşık Bilgi sayfamda yılbaşı sofralarına yer verdim. Ağırlıklı olarak masa düzeni konusuna değindiğim yazımın sonunda menüye dair de bir kaç önerim oldu ancak menü üzerine uzun uzun bahsedebileceğimiz bir ayımız olduğu için lafı buraya sakladım.
Önümüzdeki günlerde yeni tarifler de deneyerek paylaşıyor olacağım ancak arşivde kalan tariflerden de sofralarınız için ipuçları vermek istiyorum.
Öncelikle servis tipinizi belirlemenizi tavsiye ediyorum. Kalabalık bir ev partisi niteliğinde sadece açık büfe bir davet veriyor olacaksanız burada servis etmesi ve yemesi kolay çeşitleri tercih etmelisiniz. Davetli sayınız masada oturtabileceğiniz kadar kişi ile sınırlı ise daha özgürsünüz. Ancak her iki durumda da ana yemeğiniz ile uyumlu olacak başlangıçlar yapıyor olmalısınız. Örneğin tavuk ya da hindi servis edecekseniz başlangıçlarda yine beyaz et kullanmak sıradanlık yaratabilir.
Bugün sizlere önerebileceğim meze ya da zeytinyağlı sınıfındaki çeşitler şunlar olacak :
Yeşil - kırmızı görüntüsü ile Tavuklu Semizotu Salatası
Yoğurtlu Havuç Salatası
Taze Otlu Lor Peynir Dolgulu Kırmızı Biber
Yine devam edeceğiz ....
Afiyetle & sağlıkla,
6 yorum:
tüm öneriler birbirinden güzel olmuş.ellerine sağlık arkadaşım sevgiler...
Canım,
ellerine ve emeğine sağlık. Ne güzel bir şey yapmışsın. Teşekkürler.
Sevgiyle kal.
çok teşekkürler daha dün sizin geçmiş yılbaşı menü ve sofralarınızı inceledim.yılbaşında misafirlerim varda.ilginç ve güzel tariflerinizi bekliyorum.sevgiler.
mugecim ne kadar marifetlisin....
ben hep ayni boregi ayni salatayi yiyiyormus gibi hissediyorum kendimi, gibi degil oyle valla...ilerde cok param olsun soyle catering sirketleri, ev yemekleri yapan yerlerle anlasacagim, gelsinler masa düzeni ve lezzetleriyle mest etsinler beni..
ellerine saglık sayfandakı hersey cok nefis görünüyor...sevgiyle kal
çok akıllıca....tebrik ederim.takipçinizim.selamlar.....
Muge Hanim merhaba,
Tavuk tarifi de verir misiniz? Firinda butun tavuk, icine pilav doldurulan
Cok tesekkurler
Yorum Gönder