16 Aralık 2010 Perşembe

ARMUTLU KEK

Armutlu Kek


Kış mevsiminin meyvelerinden bir uygulama. Evdeki yumuşamaya yüz tutan armutları değerlendirmek için denediğim bir tarif oldu ama çok beğenildi. Tarifi buradan aldım ancak bazı değişikliklerim oldu.

Malzemeler:

  • 3 Yumurta
  • 200 gr.oda ısısında yumuşamış margarin (ben Teremyağ kullandım)
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1,5 su bardağı esmer şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 tutam tuz
  • 1 çay bardağı ince çekilmiş fındık
  • 1 çay bardağı damla çikolata
  • 2-3 adet orta boy armut

Fırını 175 derecede ısınmaya bırakıyoruz.

Yapılışı:

  • Margarini, şeker, vanilya ve tuz ile çırpıyoruz.Yumurtaları bu karışıma tek tek ekleyerek çırpmaya devam ediyoruz.
  • Bir kaba un, kabartma tozunu eliyoruz. Bu karışıma fındık ve çikolatayı ilave edip yumurtalı harca tüm malzemeyi tahta kaşıkla karıştırarak yediriyoruz. Çok akışkan bir hamurunuz olmayacak.
  • 20 cm kelepçeli kalıbımızın dibine yağlı kağıt yerleştiriyoruz. Kek karışımımızı kalıbımıza döküp kaşıkla eşit şekilde yayıyoruz. Armutlarımızı soyup orta boy küp şeklinde doğrayarak kek karışımımızın üzerine serpiştiriyoruz.
  • Kekimizi fırına verip üzeri kızarana ve ortası pişene kadar pişiriyoruz.(Kürdan testi ile kontrol edebilirsiniz.)
  • Soğuyan kekimizi kalıptan çıkartıp servis ediyoruz.




Armutlu Kek




Arzu ederseniz üzerine pudra şekeri serpebilirsiniz.

Afiyetle & sağlıkla,

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails