4 Aralık 2010 Cumartesi

2011 YILBAŞI SOFRASI ÖNERİLERİ

Ajanda'nın bu ayki sayısında Bir Kaşık Bilgi sayfamda yılbaşı sofralarına yer verdim. Ağırlıklı olarak masa düzeni konusuna değindiğim yazımın sonunda menüye dair de bir kaç önerim oldu ancak menü üzerine uzun uzun bahsedebileceğimiz bir ayımız olduğu için lafı buraya sakladım.
Önümüzdeki günlerde yeni tarifler de deneyerek paylaşıyor olacağım ancak arşivde kalan tariflerden de sofralarınız için ipuçları vermek istiyorum.
Öncelikle servis tipinizi belirlemenizi tavsiye ediyorum. Kalabalık bir ev partisi niteliğinde sadece açık büfe bir davet veriyor olacaksanız burada servis etmesi ve yemesi kolay çeşitleri tercih etmelisiniz. Davetli sayınız masada oturtabileceğiniz kadar kişi ile sınırlı ise daha özgürsünüz. Ancak her iki durumda da ana yemeğiniz ile uyumlu olacak başlangıçlar yapıyor olmalısınız. Örneğin tavuk ya da hindi servis edecekseniz başlangıçlarda yine beyaz et kullanmak sıradanlık yaratabilir.
Bugün sizlere önerebileceğim meze ya da zeytinyağlı sınıfındaki çeşitler şunlar olacak :

Yeşil - kırmızı görüntüsü ile Tavuklu Semizotu Salatası

Tavuklu Semizotu Salatası

Yoğurtlu Havuç Salatası

yoğurtlu havuç salatası

Taze Otlu Lor Peynir Dolgulu Kırmızı Biber

Taze Otlu Lor Peynir Dolgulu Kırmızı Biber

Yine devam edeceğiz ....

Afiyetle & sağlıkla,
Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails