20 Aralık 2010 Pazartesi

SÜTLÜ PATATES ÇORBASI

Sütlü Patates Çorbası

Sütlü Sebze Çorbası'nda olduğu gibi, yediğim çorbanın vitamin değerlerini arttırmak amacıyla pişirdiğim bu çorba davet sofraları için de güzel bir alternatif oldu. Özellikle yılbaşı sofranızda başlangıç olarak çorbadan vazgeçmeme yönünde karar aldıysanız klasik çorbalardan farklı bu tarifi deneyebilirsiniz.

Malzemeler:
  • 4 adet orta boy patates
  • 1 adet küçük boy kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 tepeleme yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı süt (süt yerine krema da kullanabilirsiniz, çorbanız daha da lezzetli olacaktır)
  • su
  • tuz, karabiber, kimyon
  • 1 adet Maggy tavuk bulyon (tercihe bağlı olarak kullanmayabilirsiniz)

Yapılışı:
  • Patatesleri soyup küp şeklinde doğrayıp tencemize koyuyoruz. Soğan ve sarımsakları da ufak ufak doğrayıp patateslere ilave ediyoruz. Üzerlerini geçecek kadar su ekleyip patatesler yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.
  • Sebzeler pişince sıcakken blenderdan geçirerek krema kıvamına getiriyoruz.
  • Diğer bir tencerede tereyağını eritip unumuzu kavuruyoruz. Unun kokusu çıkınca sütü ilave ediyoruz.

Not: Bu aşamada sütün çok soğuk olmamasına ve hızla karıştırmaya özen göstermemiz gerekli)
  • Hazırladığımız ve blenderdan çektiğimiz patateslerimizi de ekleyip, kıvamını sıcak su ilavesi ile ayarlıyoruz. İçerisine bulyonu, arzu ettiğimiz miktarda tuz, karabiber ve bir çay kaşığının ucu ile kimyonu ekleyerek kısık ateşte 5 dk kadar kaynamaya bırakıyoruz.
  • Tereyağ ve kırmızı biberle hazırladığımız sosla servis ediyoruz.

Afiyetle & sağlıkla,
Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails